Kerala PSC Police Constable , Civil Excise Officer, Beat Forest Officer Exam Expected Questions and Answer

Kerala PSC Civil Police Officer , Civil Excise Officer , Beat forest Officer , Fireman Exam Questions and Answers : Kerala PSC Questions and Answers : Kerala PSC Repeated Questions and Answers : Kerala PSC Previous Year Questions and Answers 

1:-When did Varkala Tunnel opened for transport
 A:-1875
 B:-1861
 C:-1865
 D:-1864
 Correct Answer:- Option-A

2:-Grant an aid to the educational institution (private) was introduced during the reign of
 A:-Ayilyam Tirunal
 B:-Srimoolam Tirunal
 C:-Swathi thirunal
 D:-Visakam Tirunal
 Correct Answer:- Option-A

3:-Who was the Diwan of Cochin who introduced vaccination against small pox
 A:-Col Munro
 B:-Nanjappayya
 C:-Sunkunni Menon
 D:-Venkata Subayya
 Correct Answer:- Option-B

4:-Anjarakandy spice plantation started in the year
 A:-1799
 B:-1798
 C:-1797
 D:-1800
 Correct Answer:- Option-C

5:-Who was the Finance Minister of Aurangazeb
 A:-Raja Thodarmal
 B:-Poorniya
 C:-Abdul Fazal
 D:-Reghunath
 Correct Answer:- Option-D

6:-Which is the Arab country which has no desert
 A:-Kuwait
 B:-UAE
 C:-Tunisia
 D:-Bahrain
 Correct Answer:- Option-D

7:-What is the expansion of VVPAT
 A:-Voters Verified Paper Audit Text
 B:-Verified Voters Paper Audit Test
 C:-Verified Voters Popular Audit Test
 D:-Voters Verified Paper Account Trail
 Correct Answer:-Voter verifiable paper audit trail 

8:-First Yatheem Khana in Kerala started in connection of
 A:-Colarea
 B:-1921 Malabar rebellion
 C:-Flood of 1965
 D:-Natural calamities
 Correct Answer:- Option-B

9:-Who was the Diwan of Cochin who abolished slavery in cochin
 A:-Sankunni Menon
 B:-Nanjappayya
 C:-Sankara Warrier
 D:-Venkata Subayya
 Correct Answer:- Option-B

10:-The post of Director of Public Instruction started in Kerala during the reign of
 A:-Sri Moolam Tirunal
 B:-Ayilyam Tirunal
 C:-Swathi Thirunal
 D:-Visakam Tirunal
 Correct Answer:- Option-A

11:-Where did handball originated
 A:-USA
 B:-Canada
 C:-France
 D:-Ireland
 Correct Answer:- Option-D

12:-Who was the ruler of Kerala who distributed dress materials to the backward classes
 A:-Sakthan Thampuran
 B:-Conally
 C:-Tippu Sultan
 D:-Manavarman
 Correct Answer:- Option-C

13:-When did village panchayat introduced in Kerala
 A:-1925
 B:-1926
 C:-1921
 D:-1922
 Correct Answer:- Option-A

14:-Who was the Diwan of Cochin who introduced Dyarchy
 A:-Govinda Menon
 B:-R.K.Shanmukham Chetti
 C:-I.W.Bhore
 D:-A.R.Banarji
 Correct Answer:- Option-B

15:-By whose report Malabar Special Police came into existance
 A:-Logen's Report
 B:-Nappier's report
 C:-Strange's Report
 D:-Conolly's report
 Correct Answer:- Option-C

16:-Indira Gandhi Gold Cup is connected with which game
 A:-men's football
 B:-women's circket
 C:-women's hockey
 D:-women's football
 Correct Answer:- Option-C

17:-What was the capital of Malabar under Hyderali and Tippu Sultan
 A:-Kozhikode
 B:-Kanoor
 C:-Farookabad
 D:-Thalankara
 Correct Answer:- Option-C

18:-Who was the freedom fighter who was compelled to exile by British
 A:-Fasal Pookoya Thangal
 B:-Sayyed Alavi Thangal
 C:-Vakkam Moulavi
 D:-K.M.Maulavi
 Correct Answer:- Option-A

19:-What is the original name of Kunjali IV
 A:-Kuttyali
 B:-Mohamedali
 C:-Pattumarakkar
 D:-Sayyed Alavi
 Correct Answer:- Option-B

20:-Who was the Cochin Raja at the time of integration of Cochin with Travancore
 A:-Kerala Varma
 B:-Ravi Varma
 C:-Parikshit Thampuran
 D:-Ramavarma
 Correct Answer:- Option-C

Related Post:

0 comments



Emoticon