Kerala PSC Fire force Exam First Aid Questions and Answers :: Kerala PSC Questions and Answers - psctestbook.com

Post Top Ad

Monday, 2 March 2020

Kerala PSC Fire force Exam First Aid Questions and Answers :: Kerala PSC Questions and Answers

Kerala PSC Questions and Answers Fire force Exam :: First Aid Questions and Answers for Kerala PSC  Examination :: Kerala PSC Fireman Exam First Aid Questions and Answers :: Kerala PSC Questions and Answers 



PART 2

1:-What is the technique used for opening the air way of an unconscious person?
 A:-Head tilt and chin lift
 B:-Lift the chin
 C:-Head tilt and jaw thrust
 D:-Jaw thrust maneuver
 Correct Answer:- Option-A

2:-What is the recommended compression to rescue breath ratio while performing CPR on an adult person in cardiac arrest?
 A:-15 compressions: 1 rescue breath
 B:-30 compressions: 1 rescue breath
 C:-15 compressions: 2 rescue breath
 D:-30 compressions: 2 rescue breath
 Correct Answer:- Option-D

3:-What is the most suitable measure to control nose bleed or Epistaxis?
 A:-Sit the person down, lean backward and pinch the soft part of nostril
 B:-Sit the person down, lean forward and pinch the soft part of nostril
 C:-Let the person lie down and pinch the soft part of nostril
 D:-Let the person lie down and pinch the top of nostril
 Correct Answer:- Option-B

4:-You have witnessed as a person is suffering from electric burn. Your first action will be
 A:-Check for the response of person
 B:-Place the person in left lateral position
 C:-Make sure the person is detached from power source
 D:-Observe for the extend of burned area in body
 Correct Answer:- Option-C

5:-In case of Snake bite, what are the measures a person should take before seeking medical care
 A:-Remain still and calm and position the bitten part below the level of Heart.
 B:-Remove jewelry and tight clothing from the bitten part.
 C:-Wash the wound with soap and water and cover it with clean cloth
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D

6:-A victim of road traffic accident complaints of severe pain in left lower leg and he can't move the extremity.
What are the first aid measures you should give to the person
 A:-Splint and immobilize the left leg
 B:-Massage the extremity to decrease pain
 C:-Give something to drink or eat
 D:-Help him to straighten the affected extremity
 Correct Answer:- Option-A

7:-What are the first aid measures for saving a choking infant
 A:-3 back blows and 5 chest thrusts
 B:-3 back blows and 3 chest thrusts
 C:-5 back blows and 5 chest thrusts
 D:-5 back blows and 3 chest thrusts
 Correct Answer:- Option-C

8:-On he way to office you find a person lying unresponsive in road. What is the first priority action to save the life
 A:-Make the scene safe for you to act
 B:-Start cardiac compression immediately
 C:-Check for response and carotid pulse in neck
 D:-Give rescue breath immediately
 Correct Answer:- Option-A

9:-Identify the statement which is true regarding splinting
 A:-Splints should extend well beyond affected joint.
 B:-Wide splints are always good and effective
 C:-Narrow splints are always good and affective
 D:-Both a and b
 Correct Answer:- Option-D

10:-A person was taking food in a restaurant. Suddenly he stands and hold his neck and showing some discomfort
and not able to speak. What is the best priority action to perform in this context?
 A:-Encourage him to speak about his discomfort
 B:-Perform abdominal thrust till he clears his airway
 C:-Instruct him to lean forward and try to cough
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a comment

Post Bottom Ad