University Assistant Exam Answer Key 15-6-2019 || Kerala PSC

19:22

  • University Assistant Exam Answer Key 15-06-2019 
  • Kerala PSC  University Assistant Exam Answer Key 
  • University Assistant Exam Questions and Answer Key 15-06-2019 
  • University Assistant Exam Expected Cutoff Mark 2019 
  • University Assistant Exam Answer key Download 2019 
  • University Assistant Exam Question and  Answer Key Download 2019
  • University Assistant Exam (215/2018) Exam Code A  , Code B , Code C , Code D Answer key



Kerala Public Service Commission Held University Assistant Examination on 15.06.2019. University Assistant Exam is a degree Level Examination Selection for Various University in Kerala .  

    University Assistant Exam is One of the Biggest Exam Held by Kerala PSC . PSC had taken into consideration the possibility of applying 7,53,119 applications for the examination in two phases, but only 6,25,477 had promised to pass the exam.






  • University Assistant Exam Previous Question Paper
  • University Assistant Exam
Kerala PSC University Assistant Advice Details is Given Below

Advice Details

Post Name Department DOE Total Advice Date of Last Advice
Assistant Universtites in Kerala 10-08-2016 1978 03-04-2019


  • Open Category Up to 1631th Rank
  • The Rank List canceled on  10-08-2019
How To Check University Assistant Exam Answer Key 2019?

Kerala Public Service Commission  Conducted university Assistant Exam 15.06.2019 . Candidates can check Answer Key  Below link. category number of university assistant 215/2018. University Assistant Exam is a Statewide Examination. Answer Key Available in Code A, Code B, Code C, Code D. Answer Key Link is given below...

Answer key Updating.... keep visit




University Assistant Question Paper and Answer Key in Below Link

Question Paper Answer Key
University Assistant QUestion Paper Click Here Answer Key
University Assistant Exam Answer Key 15-6-2019 || Kerala PSC University Assistant Exam Answer Key 15-6-2019 || Kerala PSC Reviewed by PSC BOOK on 19:22 Rating: 5

Devaswom Board LD Clerk Exam Answer Key 8-06-2019

19:22
Kerala Devaswom Board LD Clerk Exam Answer Key 8-06-2019 | Devaswom Board LD Clerk Exam Question Question Paper 8-06-2019 | Download Devaswom Board LD Clerk Answer Key 8-6-2019 || Devaswom Board LD Clerk Questions And Answer key 2019


Post Name : LD Clerk / SUB GROUP OFFICER GRADE - II

Organization : Travancore  Devaswom Board

Category Number : 16/2018

Scale of pay: 19000-43600

Date of Examination : 08-06-2019









Devaswom Board LD Clerk Exam Answer Key 8-06-2019 Devaswom Board LD Clerk Exam Answer Key 8-06-2019 Reviewed by PSC BOOK on 19:22 Rating: 5

Kerala PSC Bevarages LD Clerk Ranklist 2019 | Kerala PSC Ranklist

19:26
Kerala PSC Bevarages LD Clerk Ranklist 2019 | Kerala PSC Ranklist  || Kerala PSC Ranklist | Kerala
State Beverages(Manufacturing&Marketing)Corporation Limited || Kerala PSC || Download Ranklist 2019

Name of the Post - LD Clerk

Department :- Kerala State Beverages(Manufacturing&Marketing)Corporation Limited

Category Number:- 561/2014

Rank List Effect From - 03-06-2019 



Click Here to View Rank list 

Kerala PSC Bevarages LD Clerk Ranklist 2019 | Kerala PSC Ranklist Kerala PSC Bevarages LD Clerk Ranklist 2019 | Kerala PSC Ranklist Reviewed by PSC BOOK on 19:26 Rating: 5

University Assistant Current Affairs 2019 | VEO Current Affairs | LD Typist Current Affairs 2019

03:46
Kerala PSC Questions and Answers 2019 || Kerala PSC Questions and Answers 2019 || Download PSC Current Affairs 2019 || Current Affairs 2019

University Assistant Current Affairs

Village Extension Officer Current Affairs Rank Making

LD Typist Exam Current Affairs

Download Current Affairs 2019


1.Who won the 'Man Booker Prize 2018'?
 A:-Anna Burns
 B:-Richard Powers
 C:-Daisy Johnson
 D:-Chethan Bagath
 Correct Answer:- Option-A

2.Who was the Indian flag bearer of 2018 common wealth games closing ceremony?
 A:-P.V. Sindhu
 B:-Abhinav Bindra
 C:-Jeenson Joseph
 D:-Mary Kom
Answer D

3.Which of the following country introduced the Environment tax from January 2018, to prevent pollution?
 A:-Japan
 B:-America
 C:-China
 D:-Australia
 Correct Answer:- Option-C

4:-The 'Statue of Unity' world's tallest statue is located in which district of Gujrat
 A:-Ahmedabad
 B:-Rajkot
 C:-Gandhinagar
 D:-Narmada
Answer D

5.When is the International Day of the Girl Child observed?
 A:-October 11th
 B:-September 11th
 C:-November 14th
 D:-October 14th
 Correct Answer:- Option-A

6.-Which of the following country will host the FIFA 2022 World Cup Football?
 A:-Sharjah
 B:-China
 C:-Qatar
 D:-Russia
 Correct Answer:- Option-C

7.'Madad' is the name given to the recent Flood Relief Operation by the
 A:-Navy
 B:-Airforce
 C:-Fishermen
 D:-Army
 Correct Answer:- Option-A

8-Singapore emerged on top of the first Human Capital Index, released by the World Bank on October 11, 2018 in
Bali. India was placed at the ___________ spot.
 A:-85th
 B:-115th
 C:-95th
 D:-125th
 Correct Answer:- Option-B

9:-Which country was ranked the happiest country on the UN World Happiness Report, 2018?
 A:-Switzerland
 B:-Finland
 C:-Cuba
 D:-Singapore
 Correct Answer:- Option-B


10:-The Prime Minister of India in December 2018 announced renaming the three islands of the Andaman and
Nicobar archipelago. The Rose Island was renamed
 A:-Shaheed Bhagath Singh Dweep
 B:-Madan Mohan Malavya Dweep
 C:-Deen Dayal Upadhyaya Dweep
 D:-Netaji Subhas Chandra Bose Dweep
 Correct Answer:- Option-D


11.Name the book written by Anna Burns, which gets Man Booker Prize in 2018
 A:-Washington Black
 B:-Nobones
 C:-Little construction
 D:-Milkman

 Correct Answer:- Option-D


University Assistant Current Affairs 2019 | VEO Current Affairs | LD Typist Current Affairs 2019 University Assistant Current Affairs 2019 | VEO Current Affairs | LD Typist Current Affairs 2019 Reviewed by PSC BOOK on 03:46 Rating: 5

University Assistant , LD Typist , Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers

05:15
Kerala PSC Questions  and answers download 2019 | PSC Questions and Answers 2019 || Kerala PSC University Assistant , LD Typist, Computer Assistant Questions and Answers 2019


GK

1:-Who among the following person was appointed as the constitutional adviser to the Indian Constituent Assembly?
 A:-C. Rajagopalachari
 B:-G.V. Mavalankar
 C:-Benegal Narsing Rao
 D:-Balwantrai Mehta
 Correct Answer:- Option-C

2:-The Indian constitution borrowed the idea of 'single citizenship' from
 A:-Canada
 B:-Britain
 C:-France
 D:-Germany
 Correct Answer:- Option-B

3:-Which Article of the Indian constitution is related with the 'Abolition of untouchability'?
 A:-Article 17
 B:-Article 20
 C:-Article 12
 D:-Article 15
 Correct Answer:- Option-A

4:-What is the time limit to get the information under R.T.I. Act of 2005?
 A:-7 days
 B:-14 days
 C:-45 days
 D:-30 days
 Correct Answer:- Option-D

5:-When was the National Food Security Act passed?
 A:-2013
 B:-2007
 C:-2009
 D:-2012
 Correct Answer:- Option-A

6:-Who among the following started the system "A school along with every church" to make education available to
all sects of people?
 A:-Herman Gundert
 B:-Edward Brennen
 C:-Rev. Meed
 D:-Rev. Fr Kuriakose-Elias Chavara
 Correct Answer:- Option-D

7:-The first General Secretary of S.N.D.P is
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Kumaranasan
 C:-N. Krishnan
 D:-C.V. Kunhiraman
 Correct Answer:- Option-B

8:-Who among the following person became the martyr in the Paliyam Sathyagraha of 1947-'48?
 A:-Velukkutty Arayan
 B:-A.G. Velayudhan
 C:-C. Kesavan
 D:-C.V. Kunhiraman
 Correct Answer:- Option-B

9:-Who was the leader of the Kayal Sammelanam of 1913, a meeting against the restriction for lower caste people
in assembling any common place?
 A:-Pandit K.P. Karuppan
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-Ayyankali
 D:-Dr. Palpu
 Correct Answer:- Option-A

10:-The channar agitation took place during the time of which Travancore king
 A:-Avittom Thirunal Balaramavarama I
 B:-Chithira Thirunal Balaramavarma II
 C:-Sreemoolam Thirunal Ramavarma
 D:-Uthram Thirunal Marthandavarma
 Correct Answer:- Option-D

11:-The founder of the Ezhava Mahasabha is
 A:-C. Kesavan
 B:-Nataraja Guru
 C:-Dr. Palpu
 D:-Bodhananda Swamikal
 Correct Answer:- Option-C

12:-Who was the volunteer captain of the Guruvayoor Satyagraha?
 A:-K. Kelappan
 B:-P. Krishnapillai
 C:-A.K. Gopalan
 D:-Mannath Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-C

13:-Who is known as the Father of Malayalam journalism?
 A:-Swadeshabhimani Ramakrishna Pillai
 B:-Chengulathu Kunhirama Menon
 C:-Kandathil Varghese Mappilai
 D:-Vengayil Kunhiraman Nayanar
 Correct Answer:- Option-B


14:-Kerala Sangeetha Nataka Academy is located at
 A:-Kannur
 B:-Thiruvananthapuram
 C:-Ernakulam
 D:-Thrissur
 Correct Answer:- Option-D

15:-Who among the following person is known as the 'Jhansi Rani of Travancore'?
 A:-Accamma Cherian
 B:-Parvathi Nenmenimangalam
 C:-A.V. Kuttimalu Amma
 D:-Arya Pallam
 Correct Answer:- Option-A

16:-When is the National Science Day?
 A:-February 28
 B:-January 11
 C:-December 11
 D:-September 13
 Correct Answer:- Option-A

17:-Who wrote the poem 'Ente Gurunathan' in praising Mahatma Gandhi?
 A:-Ulloor S. Parameswara Iyer
 B:-Vallathol Narayana Menon
 C:-G. Sankara Kurup
 D:-Changampuzha Krishnapillai
 Correct Answer:- Option-B

18:-Who was the founder and publisher of the newspaper 'Swadeshabhimani'?
 A:-Kuttippuzha Krishnapillai
 B:-Swadeshabhimani Ramakrishnapillai
 C:-Vakkom Abdul Khader Moulavi
 D:-Kesari Balakrishnapillai
 Correct Answer:- Option-C

19:-Which of the following country will host the FIFA 2022 World Cup Football?
 A:-Sharjah
 B:-China
 C:-Qatar
 D:-Russia
 Correct Answer:- Option-C

20:-'Madad' is the name given to the recent Flood Relief Operation by the
 A:-Navy
 B:-Airforce
 C:-Fishermen
 D:-Army
 Correct Answer:- Option-A
University Assistant , LD Typist , Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers University Assistant , LD Typist , Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers Reviewed by PSC BOOK on 05:15 Rating: 5

University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams

03:02
University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams || PSC Questions And Answers Download || University Assistant 



1:-The first Indian man to win Asian Marathon Championship
 A:-I.M. Gopikrishna
 B:-Gopi Thonakal
 C:-Milka Singh
 D:-Anil Sinha
 Correct Answer:- Option-B

2:-Who was the first Non-Brahmin to ring the temple bell of Guruvayur ?
 A:-K. Kelappan
 B:-Ayyankali
 C:-P. Krishna Pillai
 D:-C. Kesavan
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-On which day observed as World Fisheries Day ?
 A:-Nov. 21
 B:-Nov. 15
 C:-June 25
 D:-April 22
 Correct Answer:- Option-A

4:-Original name of Thycaud Ayya
 A:-Ramayyan
 B:-Nanu Moopan
 C:-Sivanandan
 D:-Subharayan
 Correct Answer:- Option-D

5:-Who introduced Pidiyari System in Kerala ?
 A:-Kuriakose Elias Chavara
 B:-Mar Sapir iso
 C:-Poikayil Yohannan
 D:-Dr. Abraham Malpan
 Correct Answer:- Option-A

6:-Who is known as Madan Mohan Malavya of Kerala ?
 A:-V.T. Bhattathiripad
 B:-Ayyankali
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Mannath Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-D

7:-The American writer who won Man Booker Prize in 2017
 A:-Samuel George
 B:-George Saunders
 C:-Steephenson
 D:-Thomas James
 Correct Answer:- Option-B

8:-Name the leader who participated in the "Rajadhani March" held in 1938 to Kawadiyar palace
 A:-Anna Chandi
 B:-Arya Pallam
 C:-Akkamma Cheriyan
 D:-Sethulakshmi
 Correct Answer:- Option-C

9:-Founder of Chera Mahajana Sabha
 A:-Brahmananda Sivayogi
 B:-Pampadi John Joseph
 C:-Abraham Malpon
 D:-A.K. Gopalan
 Correct Answer:- Option-B

10:-Where did India International Science Festival 2017 took place ?
 A:-Mumbai
 B:-Jharkhand
 C:-Chandigarh
 D:-Chennai
 Correct Answer:- Option-D


11:-The Supreme Court held that Preamble is a part of the Indian Constitution in the
 A:-Berubari Union Case
 B:-Golak Nath Case
 C:-Kehar Singh Case
 D:-Kesavananda Bharati Case
 Correct Answer:- Option-D



12:-The Legislative Council of a State can be created or abolished by Parliament on the recommendation of the
 A:-President of India
 B:-Governor
 C:-State Legislative Assembly
 D:-Prime Minister
 Correct Answer:- Option-C

13:-In case of a conflict between the Central and State law on a subject in the Concurrent List
 A:-the Central law prevails
 B:-the State law prevails
 C:-both laws stand nullified
 D:-the law which was passed first prevails
 Correct Answer:- Option-A

14:-The President of India can declare National Emergency due to
 A:-Internal disturbances
 B:-War or external aggression or armed rebellion
 C:-Break down of constitutional machinery
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B

15:-Kerala State Information Commission was constituted on
 A:-`12^(th)` June 2005
 B:-`19^(th)` December 2005
 C:-`12^(th)` October 2005
 D:-`19^(th)` July 2005
 Correct Answer:- Option-B

16:-As per the Protection of Woman from Domestic Violence Act 2005, a child is a person below the age of
 A:-14 years
 B:-16 years
 C:-21 years
 D:-18 years

Correct Answer:- Option-D
University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams Reviewed by PSC BOOK on 03:02 Rating: 5

KERALA PSC POLICE CONSTABLE DRIVER PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER AND EXAM DETAILS 2019

20:37
KERALA PSC POLICE CONSTABLE DRIVER PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER DOWNLOAD PDF || POLICE CONSTABLE EXAM SYLLABUS 2019 || DOWNLOAD POLICE CONSTABLE DRIVER QUESTION PAPER AND ANSWER KEY

Post Name: Police Constable Driver
Category Number:- 385/2018
Department : Police
Date Of Examination - 02-08-2019
Selection : Statewide







KERALA PSC POLICE CONSTABLE DRIVER PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER AND EXAM DETAILS 2019 KERALA PSC POLICE CONSTABLE DRIVER PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER AND EXAM DETAILS 2019 Reviewed by PSC BOOK on 20:37 Rating: 5

How to Give Confirmation For PSC Exam ? Kerala PSC

23:52
How to Give Confirmation For PSC Exam ? How to Give Confirmation For Kerala PSC Exam ? Kerala PSC Confirmation For Examination.  KPSC Exam Confirmation ?

Kerala Public Service Commission (Kerala PSC) to introduce the confirmation system as part of the process inits recruitment process.candidate who apply for psc examination. you must give confirmation if you ready for attending the examination, if you not give confirmation , you can't atttend exam. you can following the below step for giving Kerala PSC Exam Confirmation

Step 1:

Login Your One Time Registration Profile


Step 2:

Click On  "Confirmation For Examination "



Step 3:

Now You can See All Available Post For Giving  Confirmation 
Click on" Confirm Now " Button


Step 4:

Select "Tick" Button

Click on the "Submit Confirmation" Button



Step 5:

Now You Can see your Confirmation for writing Examination Category number

Click "OK"


Step 6:

You Can See Success Message !  Now Click "OK" 




Now You Received  A Message From Kerala Public Service Commission 









How to Give Confirmation For PSC Exam ? Kerala PSC How to Give Confirmation For PSC Exam ? Kerala PSC Reviewed by PSC BOOK on 23:52 Rating: 5

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.