Kerala PSC Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers 2020


kerala PSC Computer Assistant Exam Previous Question Papers , Kerala PSC Computer Assistant Exam Questions and answers . Kerala PSC LD Typist , Clerk Typist Questions and answers :: Typing ,processioning Question Kerala PSC Exam  

 

1-Fulcrum wire is also known as __________.
 A:-Detent release
 B:-Detent roller
 C:-Segment wire
 D:-Detent wire
 Correct Answer:- Option-C

2:-By using ___________ the cylinder can be rotated.
 A:-Feed rollers
 B:-Platen knobs
 C:-Ratchet wheel
 D:-Escapement wheel
 Correct Answer:- Option-B


3:-The papers which is suitable for taking carbon copies are
 A:-Manifold papers
 B:-A4 size papers
 C:-Stencil papers
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

4:-____________ is used to type the letter ' i ' in a type writer.
 A:-Right small finger
 B:-Right ring finger
 C:-Right middle finger
 D:-Right index finger
 Correct Answer:- Option-C

5:-With the help of __________, we can type letters at the end of the paper.
 A:-Feed roll release lever
 B:-Paper release lever
 C:-Margin release lever
 D:-Overhead paper bail rods
 Correct Answer:- Option-D

6:-To type mathematical formulae and chemical equations ___________ is used.
 A:-Detent release
 B:-Margin release
 C:-Variable line spacer
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C

7:-How many space should be left before a comma (,) in a type writer?
 A:-No space
 B:-Half space
 C:-Single space
 D:-Double space
 Correct Answer:- Option-A

8:-Carriage rack rests on the top of ____________.
 A:-Cylinder
 B:-Main spring
 C:-Escapement wheel
 D:-Pinion wheel
 Correct Answer:- Option-D

9:-The force of the main spring is transmitted to the carriage by means of the __________.
 A:-Carriage return
 B:-Carriage rails
 C:-Ratchet wheel
 D:-Draw cord
 Correct Answer:- Option-D


10:-To adjust the paper to the same line of typing for reinsertion work, __________ is used.
 A:-Card holders
 B:-Line finder
 C:-Line space
 D:-Line space adjusting lever
 Correct Answer:- Option-B

11:-Locking action in type writer avoids ___________ of letters.
 A:-Piling
 B:-Indenting
 C:-Jerking
 D:-Grafting
 Correct Answer:- Option-A

12:-The movement of ribbon automatically from full spool to empty spool is known as
 A:-Up and down movement
 B:-Lengthwise movement
 C:-Automatic reverse movement
 D:-Sluggish movement
 Correct Answer:- Option-C

13:-___________ letters can be typed in Elite typehead.
 A:-6
 B:-8
 C:-10
 D:-12
 Correct Answer:- Option-D

14:-Confidential or urgent matters are forwarded as
 A:-Official letter
 B:-Demi-official letter
 C:-Business letter
 D:-Notifications
 Correct Answer:- Option-B

15:-In Proceedings, 'To address' is given in the
 A:-Left top
 B:-Right top
 C:-Left bottom
 D:-Right bottom
 Correct Answer:- Option-C

16:-In Govt. Order, below the abstract, the abstract content usually leave ___________ space between two lines.
 A:-Single line
 B:-One and half line
 C:-Double line
 D:-Three line
 Correct Answer:- Option-A

17:-For typing the display matter, ____________ line space should be used.
 A:-Single
 B:-Double
 C:-Three
 D:-No such criteria
 Correct Answer:- Option-D

18:-In an official letter, 'stet' denotes
 A:-Insert correction
 B:-Ignore correction
 C:-Do not type
 D:-Type in next paragraph
 Correct Answer:- Option-B

19:-Line lock mechanism is not released with ___________.
 A:-Margin rack
 B:-Line lock plate
 C:-Margin stop
 D:-Pinion wheel
 Correct Answer:- Option-D


20:-Type guide is also known as ____________.
 A:-Common centre
 B:-Segment guide
 C:-Printing point
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D

21:-If the dust clogged into the typefaces, can be removed by __________.
 A:-Hat pin
 B:-Chamois leather
 C:-Oil
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

22:-The ____________ should be kept in 'off' position while rotating drum for spreading ink.
 A:-Impression roller
 B:-Operating lever
 C:-Silk carrier
 D:-Margin adjusting knobs
 Correct Answer:- Option-B

23:-How many bevel gears are there in the long gear shaft?
 A:-1
 B:-2
 C:-3
 D:-4
 Correct Answer:- Option-B

24:-Rotcher mechanism contains the working of
 A:-Escapement wheel and pinion wheel
 B:-Loose dog and rigid dog
 C:-Both of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C

25:-The capital letter 'D' stands for
 A:-50
 B:-100
 C:-500
 D:-1000
 Correct Answer:- Option-C
Kerala PSC Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers 2020 Kerala PSC Computer Assistant Exam Expected Questions and Answers 2020 Reviewed by PSC BOOK on 20:18 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.