Kerala PSC Computer Assistant Exam Model Questions and Answers 2020


Kerala PSC Computer Assistant Exam  :: Model exam computer Assistant : Computer Assistant Exam 2020 :: Kerala PSC Computer Assistant Exam Questions and Answers 2020

1:-ENIAC stands for _____
 A:-Electronic Numerical Integrator and Calculator
 B:-Electronic Numerical Integral and Calculator
 C:-Electronic Variable Integrator and Calculator
 D:-Electrical Numerical Integrator and Calculator
 Correct Answer:- Option-A

2:-The device that provide power to internal component of the system?
 A:-RAM
 B:-Mother board
 C:-Ports
 D:-SMPS
 Correct Answer:- Option-D

3:-POST stands for ...........................?
 A:-Power on system test
 B:-Power on self test
 C:-Priority on system test
 D:-Priority on sharing time
 Correct Answer:- Option-B

4:-A computer cannot "boot" if it does not have the ..........................?
 A:-Interpreter
 B:-Compiler
 C:-Operating System
 D:-application software
 Correct Answer:- Option-C

5:-______ is a process of copying the important files in local memory or external storage devices?
 A:-Copying
 B:-Backup
 C:-Formatting
 D:-Creating
 Correct Answer:- Option-B

6:-Windows file management tool is ............................?
 A:-My documents
 B:-Internet explorer
 C:-control panel
 D:-windows explorer
 Correct Answer:- Option-D

7:-Which of the following is a non impact printer?
 A:-Dot matrix
 B:-Line Printer
 C:-Daisy wheel
 D:-Laser
 Correct Answer:- Option-D

8:-A half byte is known as ...........................?
 A:-Bits
 B:-Bug
 C:-Nibble
 D:-bytes
 Correct Answer:- Option-C

9:-Coded entries which are used to gain access to a computer system are called?
 A:-Entry codes
 B:-Programming Languages
 C:-Passwords
 D:-Binary digits
 Correct Answer:- Option-C


10:-Which of the following does not store data permanently?
 A:-RAM
 B:-Floppy disk
 C:-Hard disk
 D:-DVD
 Correct Answer:- Option-A

11:-Which of the follow up to MS office 2010
 A:-MS office 2011
 B:-MS office 2012
 C:-MS office 2013
 D:-MS office 2014
 Correct Answer:- Option-C

12:-_________ menu contain commands related to proof ready a decimal, adding commands, tracking and resolving
document changes etc ....
 A:-View
 B:-Review
 C:-Insert
 D:-Home
 Correct Answer:- Option-B

13:-Which is the short cut key to close the document without exiting wood?
 A:-Ctrl + W
 B:-Ctrl + E
 C:-Ctrl + C
 D:-Ctrl + V
 Correct Answer:- Option-A

14:-Cut of copied text is stored on the _________.
 A:-RAM
 B:-ROM
 C:-Clipboard
 D:-Monitor
 Correct Answer:- Option-C

15:-The process of combining a main document and a data source to produce personalized documents is called
__________.
 A:-Merging
 B:-Mail merging
 C:-Grouping
 D:-Sorting
 Correct Answer:- Option-B

16:-__________ opens the font dialog box.
 A:-Ctrl+F
 B:-Ctrl+F3
 C:-Ctrl+D
 D:-Ctrl+F1
 Correct Answer:- Option-C

17:-In excel, to enter a line break in a cell, press
 A:-Shift+Enter key
 B:-Ctrl+Enter key
 C:-Ctrl+Alt+Enter key
 D:-Alt+Enter key
 Correct Answer:- Option-D

18:-Which chart is used to compare values across categories?
 A:-Line
 B:-Pie
 C:-Bar
 D:-Area
 Correct Answer:- Option-C

19:-In power point which view is used to deliver presentation to the audience
 A:-Slide show
 B:-Full screen
 C:-Slide sorter
 D:-Normal
 Correct Answer:- Option-A

20:-In access _________ is used to view, enter and edit data.
 A:-Forms
 B:-Report
 C:-Module
 D:-Macro
 Correct Answer:- Option-A

Kerala PSC Computer Assistant Exam Model Questions and Answers 2020 Kerala PSC Computer Assistant Exam Model Questions and Answers 2020 Reviewed by PSC BOOK on 19:42 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.