Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019


  • Kerala PSC VEO Questions and Answers 2019
  • Download VEO QUestions and Answers 2019
  • VEO Exam Questions and Answers 2019
  • Download VEO Questions And Answers 2019
  • PSC Previous Questions and Answers 
  • Kerala PSC Village Extension Officer 2019



1:-The First Woman Prime Minister of Serbia
 A:-Vassiliki Thanou
 B:-Jacinda Andern
 C:-Ana Brnabic
 D:-Mercedes Araoz
 Correct Answer:- Option-C

2:-Award Instituted by K.K. Birla Foundation in 1991 is
 A:-Vyas Samman
 B:-Moorthidevi Puraskar
 C:-Saraswathi Samman
 D:-Kalidas Samman
 Correct Answer:-Question Cancelled 

3:-Which Constitutional Amendment gives Constitutional Status and Protection to Co-operative societies?
 A:-91st
 B:-69th
 C:-92nd
 D:-97th
 Correct Answer:- Option-D

4:-To prevent atrocities against SC/STs the Govt of India enacted the scheduled castes and tribes prevention of
Atrocities Act in the year
 A:-1998
 B:-1989
 C:-1986
 D:-1985
 Correct Answer:- Option-B

5:-The book 'India of My Dreams' is a compilation of speeches and essays of __________.
 A:-Jawaharlal Nehru
 B:-Gandhiji
 C:-CR Das
 D:-APJ Abdulkalam
 Correct Answer:- Option-B

6:-Which of the following scheme was introduced by Ministry of Rural Development to train youth in Naxal hit
areas?
 A:-Roshni
 B:-Himayat
 C:-Ajeevika
 D:-Hriday
 Correct Answer:- Option-A

7:-British Missionary who started an English school at Mattancherry is
 A:-Rev. Habik
 B:-Rev. Dawson
 C:-Henry Baker
 D:-Charles Mede
 Correct Answer:- Option-B

8:-Who was the leader of Malayali Memorial?
 A:-Dr. Palpu
 B:-T.K. Madhavan
 C:-G.P. Pillai
 D:-C. Kesavan
 Correct Answer:- Option-C

9:-Wagon tragedy was associated with
 A:-Vaikom Satyagraha
 B:-Salt Satyagraha
 C:-Shanar Agitation
 D:-Malabar Rebellion
 Correct Answer:- Option-D

10:-Who started the newspaper 'Al Ameen' from Kozhikkode?
 A:-Makthi Thangal
 B:-Abdul Khader Maulavi
 C:-Muhammed Abdul Rahman
 D:-E. Moidu maulavi
 Correct Answer:- Option-C

11:-Gorumara National Park is in which State.
 A:-Assam
 B:-Gujarath
 C:-Madhya Pradesh
 D:-West Bengal
 Correct Answer:- Option-D

12:-The magazine started in 1929 from Ernakulam under the leadership of Sahodaran Ayyappan
 A:-Yuktivadi
 B:-Kesari
 C:-Samadarshi
 D:-Swaraj
 Correct Answer:- Option-A

13:-Social reformer C.V. Kunjuraman was born in 1871 at
 A:-Venganoor
 B:-Kottavakkara
 C:-Mayyanad
 D:-Kayikkara
 Correct Answer:- Option-C

14:-Kairaleekouthukam is a work written by which social reformer?
 A:-Sahodaran Ayyappan
 B:-Pandit K.P. Karuppan
 C:-Brahmanand Sivayogi
 D:-Vagbadananda
 Correct Answer:- Option-B

15:-Who was the leader of Oorutambalam revolt?
 A:-Mannath Padmanabhan
 B:-Velukkutty Arayan
 C:-Ayyankali
 D:-K.P. Vellon
 Correct Answer:- Option-C

16:-The novel 'Entekarnan' was written by
 A:-V.T. Nandakumar
 B:-C.V. Balakrishnan
 C:-Rajeev Sivasankar
 D:-Unni Krishnan Puthur
 Correct Answer:- Option-A

17:-Who presided over the first exclusive women session of the NSS in 1929?
 A:-A.V. Kuttimalu Amma
 B:-Janaki Amma
 C:-Karthyani Amma
 D:-Thottekkattu Madhavi Amma
 Correct Answer:- Option-D

18:-The Autobiography of Kalamandalam Raman Kutty Nair is
 A:-Kalimuttam
 B:-Thiranottam
 C:-Ente Jeevitham Arangilum Aniyarayilum
 D:-Abhinayam Anubhavam
 Correct Answer:- Option-B

19:-India's First Pico satellite is
 A:-Studsat
 B:-Gsat 4
 C:-Hamsat
 D:-Anusat
 Correct Answer:- Option-A

20:-Vijaya Bank and Dena Bank merged with which of the following bank recently?
 A:-Punjab National Bank
 B:-Bank of India
 C:-State Bank of India
 D:-Bank of Baroda
 Correct Answer:- Option-D
Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019 Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019 Reviewed by PSC BOOK on 21:21 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.