Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019


  • Kerala PSC VEO Questions and Answers
  • Village Extension Officer Questions and Answers 2019
  • Kerala PSC VEO Exam Questions and Answers 2019
  • VEO 2019 Exam Questions and Answers 



1:-Which of the following articles of the Indian constitution deals with Financial Emergency?
 A:-Article 370
 B:-Article 365
 C:-Article 360
 D:-Article 375
 Correct Answer:- Option-C

2:-'Nashtabodhangalillathe' is the literary work of
 A:-Aryapallam
 B:-Kaumudi Teacher
 C:-Devakinilayamcode
 D:-Akkamma Cheriyan
 Correct Answer:- Option-C

3:-Which historical incident of India observes its 100th anniversary in 2019?
 A:-Chauri-Chaura
 B:-Jallianwallabagh massacre
 C:-Partition of Bengal
 D:-Non-cooperation movement
 Correct Answer:- Option-B

4:-Self-reliance is the main objective of __________.
 A:-6th Five Year Plan
 B:-7th Five Year Plan
 C:-5th Five Year Plan
 D:-3rd Five Year Plan
 Correct Answer:- Option-A

5:-The author of 'Muslim Janathayum Vidyabhyasavum' is
 A:-Vakkam Moulavi
 B:-M.N. Karasseri
 C:-E. Moidumoulavi
 D:-Makthi Thangal
 Correct Answer:- Option-D

6:-The venue of 2022 FIFA world cup
 A:-Russia
 B:-Germany
 C:-Spain
 D:-Qatar
 Correct Answer:- Option-D

7:-Winners of Ranji Trophy cricket season 2019
 A:-Vidarbha
 B:-Saurashtra
 C:-Delhi
 D:-Mumbai
 Correct Answer:- Option-A

8:-Name the commission related to Nirbhaya case
 A:-Hazarika commission
 B:-Jain commission
 C:-Varma commission
 D:-Mehtha commission
 Correct Answer:- Option-C

9:-Which among the following is the publication of Kerala Folklore Academy?
 A:-Keli
 B:-Grandhalokam
 C:-Thalir
 D:-Poli
 Correct Answer:- Option-D

10:-The code name of second nuclear experiment of India
 A:-Laughing Budha
 B:-Operation Shakthi
 C:-Operation Vijay
 D:-Operation Parakram
 Correct Answer:- Option-B

11:-Name the Gramapanchayat which gets swaraj trophy in 2019
 A:-Nedumangad
 B:-Sreekrishnapuram
 C:-Pappinisseri
 D:-Elappully
 Correct Answer:- Option-C

12:-'Ormmayude Arakal' is the auto-biography of ________.
 A:-Cherukad
 B:-K.P. Kesavamenon
 C:-C. Krishnan
 D:-T.K. Madhavan
 Correct Answer:- Option-A

13:-I League champions of 2019
 A:-Shillong Lajong
 B:-Real Kashmir
 C:-Mohan Bagan
 D:-Chennai city
 Correct Answer:- Option-D

14:-Name the nationalised Bank of India which introduced a programme named 'Nayi-Disha'
 A:-Syndicate Bank
 B:-Bank of Baroda
 C:-SBI
 D:-Canara Bank
 Correct Answer:- Option-C

15:-Which state used Vupat system firstly in India?
 A:-Tamil Nadu
 B:-Goa
 C:-Assam
 D:-Punjab
 Correct Answer:- Option-B
Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019 Kerala PSC VEO Exam Expected Questions and Answers 2019 Reviewed by PSC BOOK on 01:35 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.