LOWER DIVISION CLERK (KERALA STATE BEVERAGES) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

LOWER DIVISION CLERK (KERALA STATE BEVERAGES) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

2. Charles I of England was executed in:
(a) 1649 
(b) 1663
(c) 1673 
(d) 1683

3. Ivan the Terrible was the first Tsar of:
(a) Germany 
(b) Austria
(c) Russia 
(d) Spain

4. Who was married by Adolf Hitler the day before he committed suicide:
(a) Claretta 
(b) Eva Braun
(c) Ann Frank 
(d) Emile Shenkel

5. The trade name ‘hp’ is related to:
(a) Tyres 
(b) Bicycles
(c) Computer 
(d) Cement

6.. What is the background of ‘War and Peace’ by Napoleon?
(a) Russian invasion of Napoleon
(b) First World War
(c) Second World War 
(d) Waterloo

7. The character Gora was created by:
(a) Tagore 
(b) R.K.Narayan
(c) Raja Rao 
(d) N.C.Chaudhary

8. Who is regarded as the father of Indian Nuclear Science?
(a) Vikram Sarabhai
 (b) Raja Ramanna
(c) H.J.Bhabha
 (d) MN Saha

9. Sound does not pass through:
(a) Solid 
(b) Liquid
(c) Vacuum 
(d) None of these


10. ‘Google’ is a:
(a) Word processor
 (b) Search engine
(c) Operating system 
(d)Presentation Software


11. Alnico is an alloy of Aluminium, Nickel and .........
(a) Iron
(b) Copper
(c) Tin 
(d) Cobalt

12. Which among the following is a metalloid?
(a) Carbon 
(b) Silicon
(c) Germanium 
(d) All of these

13. Colour of Iodoform:
(a) Red 
(b) Blue
(c) Green 
(d) Yellow

14. The botanical name of Pepper:
(a) Piper nigrum
 (b) Solanum officinarum
(c) Adathoda vasica
 (d) Cocos nucifera

15. The first to use the word ‘Green Revolution’?
(a) William Gaud 
(b) Norman E Borlaug
(c) MS Swaminathan 
(d) C Subramanyam

16. The snake that builds nest:
(a) Viper 
(b) Rat Snake
(c) Anaconda 
(d) King Cobra

17 .The double walled covering of heart:
(a) Peritoneum 
(b) Pericardium
(c) Meninjus 
(d) None of these

18. Hardest part of the human body:
(a) Enamal of tooth 
(b) Nail
(c) Hair 
(d) Femur

19. Which disease is known as Break bone fever?
(a) Rickets 
(b) Marasmus
(c) Dengue fever 
(d) Scurvy

20. Which comes in the middle during solar eclipse?
(a) Sun 
(b) Moon
(c) Earth 
(d) None of these

21. Summer solstice in northern hemisphere:
(a) June 21
 (b) December 22
(c) March 21 
(d) September 23

ANSWERS
2(a) 3 (c) 4 (b) 5(c) 6(a) 7(a) 8(c) 9(c) 10(b) 11(d) 12(d) 13(d) 14(a) 15(a) 16(d) 17(b) 18(a) 19(c) 20(b)21(a
LOWER DIVISION CLERK (KERALA STATE BEVERAGES) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 LOWER DIVISION CLERK (KERALA STATE BEVERAGES) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 18:14 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.