UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1.Which one of the ancient dynasties was famous for village
administration?
(a) Chola 
(b) Chera
(c) Pallava 
(d) Pandya

2. The headquarters of the Asian Development Bank:
(a) Bangkok (
b) Manila
(c) Tokyo 
(d) New Delhi

3. Ostrich is a native of:
(a)Antarctica 
(b) Africa
(c) Europe 
(d) South America

4. The smallest flightless bird:
(a) Humming bird
(b) Inaccessible Island Rail
(c) Robin
(d) Emu

5. Who said “Othermen live to eat, I eat to live”?
(a) Gandhiji 
(b) Shakespeare
(c) Bernard Shaw 
(d) Socrates

6. The scentific unit used to denote the speed of a ship:
(a) Knot 
(b) Fathom
(c) Nautical mile 
(d) Mach number

7. The main metal contained in Sapphire:
(a) Iron 
(b) Aluminium
(c) Copper 
(d) Magnisium

8. One nautical mile=...... mile
(a) 1.1507 
(b) 1.852
(c) 1.825 
(d) 1.609

9. In Indian history, Hemachandra Bhargava is better known as
(a) Harsha 
(b) Rana Pratap
(c) Shivaji 
(d) Hemu

10. The chemical name of nitre:
(a) Potasium nitrate
(b) Sodium chloride
(c) Calcium chloride
(d) Copper nitrate


ANSWERS:-

1 (A) 2(B) 3 (b) 4 (d) 5(D) 6(A) 7(a) 8(b) 9(D) 10(A)
UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 02:07 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.