CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS 2015

KERALA PSC -CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS 2015

1 Which Bank has become the first institution worldwide to launch mVisa?
a)HDFC
b) YES 
c) CitiBank 
d) ICICI

Ans:-d

 2.Who is the new CEO of Twitter?
a) Jack Dorsey 
b) Biz Stone 
c) Dick Costolo
d) Evan Williams

Ans:-a

3. International Day of Older Persons is
observed on
a) October 1 
b) September 30 
c) October 2
d) September 29

Ans:-a

4.India’s first River Dolphin Reserve to come
up in which state?
a) Uttar Pradesh 
b) Madhya Pradesh 
c)West Bengal 
d) Odisha

Ans:-c

 5.Who won 2015 World Cup Chess Championship?
a) Peter Svidler 
b) Sergey Karjakin 
c)Viswanathan Anand 
d) Fabiano Caruana

Ans:-b

6. Odisha launched _________ to launch police
complaints
a) Complaint Portal 
b) Safety portal 
c)Citizen Portal 
d) Quick Access

Ans:-c

 7.Which country will chair the 2017 G20 Meet?
a) India 
b) China 
c) Germany 
d) Turkey

Ans:-c

8.What is the rank of Indian Women's Cricket Team in the ICC Team Rankings?
a) second 
b) Third 
c) Fourth 
d) Fifth

Ans:-c

9. Name the player who announced his/her retirement after 2016 Olympics.
a) Sania Mirza 
b) Mary Kom
c) Saina Nehwal 
d) Ajeet Rai

Ans:-b

10.Which among the following World Cancer Day?
A. March 8
B. January 30
C. December 28
D. February 4


Ans:-d
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS 2015 CURRENT AFFAIRS QUESTIONS AND ANSWERS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 17:56 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.