Police Constable , Women Police Constable Exam Model Questions And Answers 2015

Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Model Questions And Answers 2015


1. The Tiger State of India ?
Answer :- Madhya Pradesh

2. The 'Pink City'?
Answer :- Jaipur

3. The Panchayathi Raj System first time implemented in the State?
Answer :- Rajasthan (1959)

4. The first state in the leading producer of suffron?
Answer :- Jammu and Kashmir

5. Amarnath Cave is situated in?
Answer :- Jammu and Kashmir

6. Which Indian state has the longest costline?
Answer :-Gujarth

7. Which Indian state is leading producer of salt?
Answer :- Gujarth

8. Dharmashala is the home of ?
Answer :- Dali Lama

9. Where is Sakt Lake Stadium?
Answer :- Kolkata

10. Kanchenjunga is situated in the state of?
Answer :- Sikkim


11. The smallest state in India is?
Answer :- Goa

12. Goa was liberated from Portuguese in the year?
Answer :- 1961

13. Which state is known as 'Jewl of India'?
Answer :- Manipur

14. Which Indian state's official language is English?
Answer :- Nagaland

15. The last formed state of India?
Answer :- Telangana

16. Jim Corbett National Park is in?
Answer :- Uttarakhand

17. Which Veda states that 'War Begins in the minds of Men'?
Answer :- Atharva Veda

18. Nalanda University was situated in?
Answer :- Bihar              

19. Who was the founder of Slave Dynasty?
Answer :- Qutab ud din Aibak

20. The last Sultanate Dynasty of Delhi was?
Answer :- Lodhis   
Police Constable , Women Police Constable Exam Model Questions And Answers 2015 Police Constable , Women Police Constable Exam Model Questions And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 17:58 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.