PHARMACIST GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015

KERALA PSC PHARMACIST GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015

Part II : General Knowledge

PSC Repeated Questions and Answers (History)

1.Genghis Khan was the ruler of:

 a) Iranian Empire
 b) Chinese Empire
 c) Mauryan Empire
 d) Mongol Empire
 Answer:-Mongol Empire

2.What is 'Reformation'?

 a) Change in attitude of man
 b) The revolt against authority of Pope
 c) Revival of classical learning
 d) Rise of absolute monarchy
 Answer:-Revival of classical learning

3.The Policy introduced by the President of U.S, Franklin Roosevelt

 a) Open door policy
 b) Non Alignment
 c) The New deal Policy
 d) Economic Policy
 Answer:-The New deal policy


4.The Russian leader who introduced the economic and political changes of 'Perestroika and Glasnost'?

 a) Mikhail Gorbachev
 b) Joseph Stalin
 c) Vladimir Lenin
 d) Vladimir Putin
 Answer:-Mikhail Gorbachev

5.The homeland of Renaissance in Europe :

 a) Germany
 b) Spain
 c) Italy
 d) England
Answer:-Italy

6.Joan of Arc associated with which among the following war?

 a) Seven years war
 b) Thousand Years war
 c) Hundred Years war
 d) Chinese revolution
Answer:-Hundred Years war

7.Who said the words ' Man is born free and everywhere he is in chains'?

 a) Rousseau
 b) Marx
 c) Nelson Mandel
 d) Ho Chi Minh
 Answer:-Rousseau

8.Gautama Budhha was born in the year:

 a) 583 BC
 b) 623 BC
 c) 483 BC
 d) 643 BC
Answer:-623 BC

9.Which Harappan site has the meaning 'Mound of the dead' ?

 a) Mohenjodaro
 b) Alamgirpur
 c) Banawali
 d) Chanhudaro
Answer:-Mohenjodaro

10.The Secret Code of Germany to attack Russia in second world war:

 a) Little Boy
 b) Operation Sea
 c) Lend Lease
 d) Operation Barbarosa
Answer:-Operation Barbarosa
PHARMACIST GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 PHARMACIST GRADE II EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:56 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.