Current Affairs Questions and Answers For Sub Inspector of Police , Excise Inspector Exam 2015

Current Affairs Questions and Answers For Kerala PSC Sub Inspector of Police , Excise Inspector Exam 2015

1. Which of the followingis India’s most valuable brand?
A. Reliance
B. SBI
C. ONGC
D. TATA

Answer:-D

2.Which of the following Indian-origin food scientist received International Award?
A. Harjinder Singh
B. Rajendra Singh
C. yuvraj singh
D. None of these
Answer:-A

3.Which company apponted Subramanian Sarma as CEO for hydrocarbon arm?
A. IRCON International Limited
B. Punj Lloyd
C. Tata Projects Ltd.
D. Larsen& Turbo Ltd.
Answer:- d

4.RBI to issue ___ rupee coin to mark on International Yoga Day?
A. 1
B. 5
C. 2
D. 10

Answer:-D
5.Which is the first city to have hosted both the Summer and Winter Olympics?
A. Singapore
B. Delhi
C. Bejing
D. Dubai
Answer:-C

6.Which of the following launched new app for providing on-demand grocery
delivery recently?
A. OLA
B. OLX
C. Uber
D. Flipkart

Answer:-A

7.Which cyclone recently formed over bay of bengal?
A. Hudhud
B. Philine
C. Ashoba
D. Komen
Answer:-D

8.Which company appointed David Taylor as its new CEO?
A. Lakme
B. Revlon
C. Procter & Gamble(P&G)
D. None of these
Answer:-C

9. SEBI cancelled Certificate of Registration of ?
A. Franklin India
B. ICICI prudential
C. Sahara Mutual Fund
D. Birla Sun Life
Answer:-C

10. Which is the first state to have a provision for compulsory voting within state
government?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Punjab
D. Tamilnadu


Answer:-C

11. Which country became 162nd member of WTO?
A. Kyrgyzstan
B. Turkmenistan
c. Afghanistan
D. Kazakhstan 

Answer:-D

12.Who won Hungarian Grand Prix 2015?
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Nico Rosberg
D. Valtteri Bottas

Answer:-B

13.. Who recently got appointed as chief coach of the Indian hockey team?
A. Paul van Ass
B. Roelant Oltmans
C. Anthony Thornton
D. None of the above

Answer:-B

14.Which women wrestling team won the silver medal in Kazakhstan
Presidential Cup?
A. Kazakhstan
B. Mangolia
C. India
D. Switzerland 

Answer:-c

15.Which of the following is the host of Volvo International U-21 Women
Tournament 2015 ?
A. Netherlands
B. New Zealand
C. Germany
D. China
Answer:-A

16.Which country is going to host 2017 Women’s Cricket World cup?
A. England
B. Ireland
C. Australia
D. Indi

Answer:-A

17. National Broadcasting Day is celebrated on
A.23rd July
B.23rd December
C.10th October
D.1st November 

Answer:-A

18.Who is the winner of 2015 American Book Award?
A. Randall Dale Chipkar
B. Gordon Hutner
C. Jill Lepore
D. Naomi Klein

Answer:-D

19.Which of the following is bi-annual military exercise conducted by India and
Russia?
A. Avi-Indra
B. Indra
C. Red Flag exercise
D. Operation Brasstacks

Answer:-B

20.Bisheshar Pradeep who died recently was famous for his
A. Social Activity
B. Poetry
C. Reasearch in Scitific Study
D. Acting
Answer:-B

21. Which of he following Tourism won Pacific Asia Travel Association(PATA)
Award?
A. Kerela
B. Uttarakhand
C. Himachal Pradesh
D. Kashmir
Answer:-A

22. Which state gets its first skin bank at Victoria Hospital after Chennai, Delhi and
Mumbai?
A.Kerela
B.Madhya Pradesh
C.Karnataka
D.Andra Pradesh

Answer:-C

23.oan Sebastian from Mexico, who passed away recently was well known as
A.Formula one player.
B.Musician
C.Politician
D.None of the above

Answer:-B

24.Which country hosted 41st G7 summit on June 2015?
A.Japan
B.Italy
C.Germany
D.Canada

Answer:-C

25. Which city is going to host the Olympic Games in 2020?
A.Istanbul
B.Tokyo
C.Madrid
D.Paris

Answer:-B

26. Where 8th BRICS summit is going to be held on 2016?
A.Ufa
B.New Delhi
C.Shanghai
D.Rio da janeiro

Answer:-B

27.Commonwealth games 2018 will be hosted in which of the following country?
A.Australia
B.India
C.England
D.Russia

Answer:-A

28. Book titled “India Central Asia Relations: The Economic Dimension” was authored by
which of the following author?
A. Chetan Bhagat
B. Manmohan Singh
C. Amiya Chandra
D. Vikram Chandra
Answer:-C

29. Who is the winner of British Grand Prix?
A. Nico Rosberg
B. Sergio Perez
C. Sebastian Vettel
D. Lewis Hamilton

Answer:-D

30.Who won Women’s Hockey World League trophy 2015?
A. South Korea
B. Netherland
C. Japan
D. Argentina

Answer:-B

Current Affairs Questions and Answers For Sub Inspector of Police , Excise Inspector Exam 2015 Current Affairs Questions and Answers For Sub Inspector of Police , Excise Inspector Exam 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:52 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.