Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015

 Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015

Indian Constitution


1. The reports of Public Accounts Committee is presented in the .......... ?
Answer :- Lok Sabha

2. Which Article deals with procedure of amendment of the constitution of India?
Answer :- Article 368

3. Who is the Constitution Head of the State ........?
Answer :- Governor

4. The idea of Division of Powers is borrowed from ...........?
Answer :- Canada

5. Which Article deals with provisions for joint sitting of Parliament?
Answer :- Article 108

6. Indian Constitution borrowed the method of Presidential election from ........... ?
Answer :- Ireland

7. The State Election Commissioners is appointed by ..........?
Answer :- Governor

8. Who was the first ex-officio chairman of Rajya Sabha?
Answer :- Dr.S.Radhakrishnan

9. How many members are elected to Rajya Sabha from Kerala .....?
Answer :- 9

10. Lok Sabha Secratariat comes under the supervision of .........?
Answer :- Speaker 

11. The CAG established by the Constitution under chapter ?
Answer :- 5

12. The Indian Constitution closely follows the constitutional system of ?
Answer :- Bratain

13. How many times has the Preamble of the Indian Constitution amended so far ?
Answer :- 1

14. Yochana Bhavan associated to .............?
Answer :- Planning Commission

15. Citizenship provisions are mentioned in .............?
Answer :- Part 2



16. Which Article deals with election of the President ?
Answer :- Article 54

17. Pranab Mukkherjee take oath before ...........?
Answer :- S.H.Kapadia

18. Who is responsible to make changes in names and boundaries of the State?
Answer :- Parliament

19. Which is the oldest High Court in India?
Answer :- Kolkata

20. Who was the first women judge of Supreme Court of India?
Answer :- Fatima Beevi
Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015 Kerala PSC Police Constable , Women Police Constable Exam Expected Questions And Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 21:14 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.