Kerala PSC Junior Health Inspector Grade II Exam Questions and Answers 2015

Kerala PSC Junior Health Inspector Grade II Exam Questions and Answers 2015

Biology

1. Some consumers think it dangerous to eat pork as ........ ?
Answer :- Pork carries tap worm infections

2. The dangestine and breathing passages cross in the .........?
Answer :- Trachea

3. Tetanus is transmitted through .........?
Answer :- Wound

4. Which of these vaccines is the latest ? 
[Rabies; Typhus; Smallpox; Polio]
Answer :- Typhus

5. What does a Geriatrist study ?
Answer :- Diseases of old age

6. Cultivation of trees and grasses together is called .........?
Answer :- Silvi Culture

7. Cholesterol is a ...........
Answer :- Fat

8. Nodules with Nitrogen fixing bacteria are present in the roots of ............?
Answer :- Gram

9. Which of the animal is an endangered animal in India ?
[Wolf ; Ass ; Monkey; Tiger]
Answer :- Tiger

10. The seat of memory in human brain is located in the ..........?
Answer :- Cerebrum 

11. Most intelligent animal of the following ?
(Elephant, Chimpanzee, Monkey, Dog)
Answer :- Chimpanzee

12. Who authored 'Descent of man's in 1871?
Answer :- Charles Darwin

13. Which medical system follows the maxim 'Like cures like' ?
Answer :- Homoeopathy

14. Which is niacin deficiency disease?
Answer :- Pellagra

15. The coagulation of egg while cooking is due to?
Answer :- Oxidation


16. Amoeba moves with the help of?
Answer :- Pseudopodia

17. Which of the following is a protective food?
(Fish, Green leafy vegetables, Liver, Egg)
Answer :- Green leafy vegetables

18. One gram of protein yields?
Answer :- 4 Calories

19. Wilms tumour is affecting the ?
Answer :- Kidney

20. Which of the following is a non vertebrate?
(Snake, Fish, Cockroach, Frog)
Answer :- Cockroach
Kerala PSC Junior Health Inspector Grade II Exam Questions and Answers 2015 Kerala PSC Junior Health Inspector Grade II Exam Questions and Answers 2015 Reviewed by PSC BOOK on 21:20 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.