LDC Questions and Answers 2013 -2014 || LDC Freequently Asked Question || Expected Questions

 LDC Expected Questions and Answers



1. December 10 is observed as :
Ans. Human Rights Day


2. In Which district is the Malampuzha gardens : 

Ans. Palakkad

3. India became a Sovereign democratic republic on : 

Ans. Jan 26, 1950

4. Name the country other than India whose independence day falls on 15th August : 

Ans. South Korea

5. Paralysis is caused by disorders connected with: 

Ans. Brain

6. The election commissioner can be removed by: 

Ans. The Parliament

7. The first effective vaccine against Polio was prepared by: 

Ans. Jonas E Salk

8. The first Malayalam film actor who received Bharat Award : 

Ans. P J Antony ( Film : Nirmalyam)

9. The fungus that produces alcohol is:

Ans. Yeast
 

10.The gas produced by partial combustion of fuels is
Ans. Carbon monoxide

11. The konkan railway has been constructed between:
Ans. Mangalore and Roha (760 km )

12. The last Viceroy of India was:

Ans. Lord Mountbatten

13. The name given to a disease of the eye, caused by increased tension with in eyeball is:

Ans. Glaucoma

14. The name given to instrument sent to Mars , in 1997, for investigations:
Ans. Sojourner

15. The organ that regulates body temperature in human body is:

Ans. Skin

16. When did India join United Nations
Ans. 1945

17.On imprisonment in 1908 by the British, Bal Gangadhar Tilak was sent to:
Ans. Mandalay (Burma)

18. Alexander Fleming was born in:
Ans. Scotland

19. Silent valley is situated in:
Ans. Kerala

20. The weight of an average human brain is about:
Ans. 1.46 Kg
LDC Questions and Answers 2013 -2014 || LDC Freequently Asked Question || Expected Questions
<center>LDC Questions and Answers 2013 -2014 || LDC Freequently Asked Question || Expected Questions </center>
Reviewed by PSC BOOK on 00:57 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.