Reasoning Question And Answers

 Kerala PSC  Company Corporation Assistant Exam Coaching
Reasoning Questions And Answers for all PSC, SSC, IBPS Examination


1) Bus:Road::Train :?
(a) Vehicle
(b) Way
(c) Track
(d) Runway
Answer:Train

(2) Arrival : Departure :: Birth : ?
(a) Farewell
(b) Death
(c) See off
(d) Exit
Answer : Death

(3) Car : Factory :: Newspaper :?
(a) Editor
(b) News
(c) Press
(d) Paper
Answer: Press

(4) US : Bald Eagle :: ?: Common Loon
(a) China
(b) Canada
(c) Bhutan
(d) Costa Rica
Answer: Canada

(5) Stagment :? :: Flow : River
(a) Pool
(b) Rain
(c) Sea
(d) Waterfalls
Answer : Pool
 
(6) Frog : Tadpole :: Hen :?
(a) Pony
(b) Lamb
(c) Chicken
Answer; Chicken

(7) Deep ; Shallow ::?:Abrupt
(a) Sudden
(b) Gradual
(c) Normal
(d) Higher
Answer : Gradual

(8) Mass : Kilogram :: ? watt
(a) Pressure
(b) Power
(c) Energy
(d) Speed
Answer ; Power

(9) Painter : Brush :: Blacksmith : ?
(a) Anvil
(b) Chisel
(c) Awl
(d) Plough
Answer : Anvil

(10) Fabric : Yarn :: Rubber :?
(a) Pulp
(b) One
(c) Leather
(d) Latex
Answer : Latex


(11) Termometer : Temperature ;: Durometer :?
(a) Hardness
(b) Distance
(c) Velocity
(d) Direction
Answer : Hardness

(12) Horse : Mare :: Stag : ?
(a) Tom
(b) Queen
(c) Doe
(d) Lady
Answer : Doe

(13) Skelton : Body :: Grammer:
(a) Sentence
(b) Language
(c) Words
(d)Phrases
Answer : Language

(14) Court : Justice ::Hospital : ?
(a) Medicine
(b) Pathology
(c) Treatment
(d) Admission
Answer : Treatment

Reasoning Question And Answers
<center>Reasoning Question And Answers</center>
Reviewed by PSC BOOK on 07:27 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.