Company Corporation Assistant Grade Exam Cocaching


Model Questions of Company Corporation Board Assistant Grade Examination



1. Which Committee inquired about the Mumbai terrorist attack of 2008?
Answer. Ram Pradhan Committee

2. Who is the author of ‘My Music, My Life’ ?
Answer. Pandit Ravi Shankar

3. National Investigation Agency came into being on ..........?
Answer. January 1, 2009

4. Who was the project director of Agni-5 Missile Project?
Ans. Tessy Thomas

5. Who is the Deputy Speaker in the Lok Sabha?
Answer. Karia Munda

6. Which city is known as the ‘Industrial Capital of India’?
Answer. Mumbai

7. Who was the author of Rajatarangini?
Answer. Kalhana

8. The number of Classical Languages of India is:
Answer. 4

9. The largest Parliament in the world is:
Answer. National People’s Congress (China)

10. Diet is the Parliament of ...........?
Answer. Japan

11. Which country has the oldest National flag?
Answer. Denmark

12. The Chairman of ISRO is:
Answer. Dr. K. Radhakrishnan

13. Where is the headquarters of the ISRO?
Answer. Bangalore

14. The commercial wing of the ISRO is:
Answer. Antrix Corporation Limited

15. Which Indian bank has largest number of branches?
Answer. State Bank of India

16. National Day for the Girl Child is observed on:
Answer. January 24


17. The largest archipelago in the world is:
Answer. Indonesia

18. The Bayamo Song is the National Anthem of:
Answer. Cuba

19. Which country in the world is the largest by terms of area and forest cover?
Answer. Russia

20. The American independence was declared in the year:
Answer. 4th July, 1776

21. The world’s largest national economy is that of:
Answer. USA

22. ‘Sayaun Thunga Phool Ka’ is the National Anthem of ........?
Answer. Nepal

23. The highest building in the world Burj Khalifa is situated at:
Answer. Dubai (UAE)

24. Sea Land was the old name of:
Answer. Denmark


25. The People’s republic of China was established in the year:
Answer. 1949

26. Which country occupy the unique position as the fifth largest country in terms of both area and population ?
Answer. Brazil

27. National Congress is the Parliament of:
Answer. Brazil

28. National Congress is the Parliament of:
Answer. Brazil

29. The second largest country in the world is:
Answer. Canada

30. The capital of Australia is:
Answer. Canberra

Company Corporation Assistant Grade Exam Cocaching
<center>Company Corporation Assistant Grade Exam Cocaching</center>
Reviewed by PSC BOOK on 18:48 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.