University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams

University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams || PSC Questions And Answers Download || University Assistant 



1:-The first Indian man to win Asian Marathon Championship
 A:-I.M. Gopikrishna
 B:-Gopi Thonakal
 C:-Milka Singh
 D:-Anil Sinha
 Correct Answer:- Option-B

2:-Who was the first Non-Brahmin to ring the temple bell of Guruvayur ?
 A:-K. Kelappan
 B:-Ayyankali
 C:-P. Krishna Pillai
 D:-C. Kesavan
 Correct Answer:- Option-C

Question3:-On which day observed as World Fisheries Day ?
 A:-Nov. 21
 B:-Nov. 15
 C:-June 25
 D:-April 22
 Correct Answer:- Option-A

4:-Original name of Thycaud Ayya
 A:-Ramayyan
 B:-Nanu Moopan
 C:-Sivanandan
 D:-Subharayan
 Correct Answer:- Option-D

5:-Who introduced Pidiyari System in Kerala ?
 A:-Kuriakose Elias Chavara
 B:-Mar Sapir iso
 C:-Poikayil Yohannan
 D:-Dr. Abraham Malpan
 Correct Answer:- Option-A

6:-Who is known as Madan Mohan Malavya of Kerala ?
 A:-V.T. Bhattathiripad
 B:-Ayyankali
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Mannath Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-D

7:-The American writer who won Man Booker Prize in 2017
 A:-Samuel George
 B:-George Saunders
 C:-Steephenson
 D:-Thomas James
 Correct Answer:- Option-B

8:-Name the leader who participated in the "Rajadhani March" held in 1938 to Kawadiyar palace
 A:-Anna Chandi
 B:-Arya Pallam
 C:-Akkamma Cheriyan
 D:-Sethulakshmi
 Correct Answer:- Option-C

9:-Founder of Chera Mahajana Sabha
 A:-Brahmananda Sivayogi
 B:-Pampadi John Joseph
 C:-Abraham Malpon
 D:-A.K. Gopalan
 Correct Answer:- Option-B

10:-Where did India International Science Festival 2017 took place ?
 A:-Mumbai
 B:-Jharkhand
 C:-Chandigarh
 D:-Chennai
 Correct Answer:- Option-D


11:-The Supreme Court held that Preamble is a part of the Indian Constitution in the
 A:-Berubari Union Case
 B:-Golak Nath Case
 C:-Kehar Singh Case
 D:-Kesavananda Bharati Case
 Correct Answer:- Option-D



12:-The Legislative Council of a State can be created or abolished by Parliament on the recommendation of the
 A:-President of India
 B:-Governor
 C:-State Legislative Assembly
 D:-Prime Minister
 Correct Answer:- Option-C

13:-In case of a conflict between the Central and State law on a subject in the Concurrent List
 A:-the Central law prevails
 B:-the State law prevails
 C:-both laws stand nullified
 D:-the law which was passed first prevails
 Correct Answer:- Option-A

14:-The President of India can declare National Emergency due to
 A:-Internal disturbances
 B:-War or external aggression or armed rebellion
 C:-Break down of constitutional machinery
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B

15:-Kerala State Information Commission was constituted on
 A:-`12^(th)` June 2005
 B:-`19^(th)` December 2005
 C:-`12^(th)` October 2005
 D:-`19^(th)` July 2005
 Correct Answer:- Option-B

16:-As per the Protection of Woman from Domestic Violence Act 2005, a child is a person below the age of
 A:-14 years
 B:-16 years
 C:-21 years
 D:-18 years

Correct Answer:- Option-D
University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams University Assistant Exam Questions and Answers 2019 ||Kerala PSC Questions and Answers 2019 | Degree Level Exams Reviewed by PSC BOOK on 03:02 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.