Kerala PSC Sure Questions and Answers 2019 | Kerala PSC Previous Questions and Answers

Kerala PSC Questions and Answers 2019 | PSC Questions and Answers 2019 | Download PSC Questions and Answers 2019  | Kerala PSC Online Questions and Answers Download 

1:-Who started Self Respect Movement at Tamil Nadu ?
 A:-E. V. Ramaswami Naicker
 B:-C. N. Mudaliar
 C:-C. V. Raman Pillai
 D:-K. Ramakrishna Pillai
Answer:- Option-A

2:-Which among is called the 'Movement of Hindu-Muslim Unity' ?
 A:-Quit India Movement
 B:-Khilafat Movement
 C:-Non-Cooperation Movement
 D:-Home Rule Movement
Answer:- Option-B

3:-Who was started Individual Sathyagraha during 1940's ?
 A:-Mahatma Gandhi
 B:-Jawaharlal Nehru
 C:-Muhammadali Jinnah
 D:-Vinoba Bhave
 Answer:- Option-D

4:-Which of the nations signed in the treaty called 'Agra Summit' of 2001 ?
 A:-India X Israel
 B:-India X Pakistan
 C:-India X China
 D:-India X Srilanka
 Answer:- Option-B

5:-Who started Aligarh Movement ?
 A:-Sir Sayyid Ahmad Khan
 B:-Maulana Shaukath Ali
 C:-Maulana Abul Kalam Azad
 D:-Mirza Gulam Ahmad
Answer:- Option-A

6:-In which year was the Wild life Protection Act implemented ?
 A:-1973
 B:-1976
 C:-1975
 D:-1972
Answer:- Option-D

7:-The NOTA option in the election was firstly used in India in
 A:-2013, November
 B:-2013, August
 C:-2014, November
 D:-2014, September
Answer:- Option-A

8:-Who was the Chairman of the 'Flag committee' ?
 A:-Rajendra Prasad
 B:-J. B. Kripalani
 C:-B. R. Ambedkar
 D:-Maulana Abul Kalam Azad
Answer:- Option-B

9:-Where is the Headquarters of NITI Aayog ?
 A:-Mumbai
 B:-Delhi
 C:-Pune
 D:-Ahmedabad
 Answer:- Option-B

10:-"Operation Flood" is related to the production of
 A:-Wheat
 B:-Milk
 C:-Egg
 D:-Rice
Answer:- Option-B

11:-Who has been named as the Football Writers Association Footballer of the year 2017-18 ?
 A:-Luka Modric
 B:-Lionel Messi
 C:-Mohamed Salah
 D:-Cristiano Ronaldo
Answer:- Option-C

12:-Who conducted Panthi Bhojanam first time in India ?
 A:-Thycad Ayya
 B:-Chattampi Swamikal
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-A. K. Gopalan
 Correct Answer:- Option-A

13:-Who founded Muslim Mahajana Sabha ?
 A:-Ali Musliar
 B:-Vakkam Abdul Kadar Maulavi
 C:-K. M. Maulavi
 D:-Makti Thangal
Answer:- Option-B

14:-Who was the leader of 'Malayali Memorial' ?
 A:-Mannathu Padmanabhan
 B:-A. K. Gopalan
 C:-G. P. Pillai
 D:-K. Kelapan
 Answer:- Option-C

15:-Which Maharaja of Travancore issued the Temple Entry Proclamation ?
 A:-Ayillyam Thirunnal
 B:-Swathi Thirunnal
 C:-Sremulam Thirunnal
 D:-Sree Chithira Thirunnal
  Answer:- Option-D

16:-Which social reformer gave the slogan "No Caste, No Religion, No God for man" ?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-Ayyankali
 D:-Chattambi Swamikal
 Answer:- Option-B

17:-Who was the chief editor of 'Al Ameen' ?
 A:-Vakkam Abdul Kadar Maulavi
 B:-Ummer Khasi
 C:-Muhammed Abdu Rahman
 D:-Makti Thangal
  Answer:- Option-C

18:-The timber of which tree is used for making cricket bats ?
 A:-Willow Tree
 B:-Teak Tree
 C:-White Pine Tree
 D:-White Oak Tree
 Answer:- Option-A

19:-Guatemala country is situated in which of the following continent ?
 A:-South America
 B:-North America
 C:-Africa
 D:-Europe
 Answer:- Option-B

20:-Silent Valley National Park situates in the district of
 A:-Palakkad
 B:-Wynad
 C:-Edukki

 D:-Pathanamthitta
Answer A

Kerala PSC Sure Questions and Answers 2019 | Kerala PSC Previous Questions and Answers Kerala PSC Sure Questions and Answers 2019 | Kerala PSC Previous Questions and Answers Reviewed by PSC BOOK on 20:28 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.