Kerala PSC University Assistant , VEO Exam Questions and Answers - Free Online PSC Coaching

Kerala PSC Online PSC Coaching . University Assistant Exam , VEO Exam Questions and Answers | PSC University Assistant Questions , Village Extension Officer Questions and Answers 


1.Who was the K.P.C.C. President at the time of Indian Independents ?
 A:-K. Kelappan
 B:-Panampilly Govindamenon
 C:-C. Kesavan
 D:-Pattom. A. Thanupillai
 Correct Answer:- Option-A

2.First annual session of SNDP was help at which of the following places ?
 A:-Aluva
 B:-Aruvipuram
 C:-Varkala
 D:-Sivagiri
 Correct Answer:- Option-B

3.Who was the author of 'Jathikummi' ?
 A:-Pandit Karuppan
 B:-Kumaranassan
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Thycaud Ayya Vaikundar
 Correct Answer:- Option-A

4.Among the following organisations which one is the oldest ?
 A:-Araya Samajam
 B:-Samathwa Samajam
 C:-Yogakshema Sabha
 D:-Ananda Mahasabha
 Correct Answer:- Option-B

5.Among the following reforms who is not belongs to the upliftment of Namboothiri Women ?
 A:-Lalithambika Antharjanam
 B:-Parvathi Nenmenimangalam
 C:-Arya Pallam
 D:-Devaki Antharjanam
 Correct Answer:- Option-D

6.Name the first unmanned Tank developed by DRDO in India recently
 A:-Arjun
 B:-Arihant
 C:-Sivalik
 D:-Muntra
 Correct Answer:- Option-D

7.-Who was FIFA under 17 World Cup foot ball ?
 A:-England
 B:-Spain
 C:-Brazil
 D:-India
 Correct Answer:- Option-A

8.-Who is the winner of Vayalar Award 2017 ?
 A:-U.k. Kumaran
 B:-K.R. Meera
 C:-Subashchandran
 D:-T.D. Ramakrishnan
 Correct Answer:- Option-D

9.Who is appointed as the `15^(th)` Finance Commission Chairman of India ?
 A:-Y.V. Reddy
 B:-C.Rangarajan
 C:-N.K. Singh
 D:-Dr. Vijay kelkar
 Correct Answer:- Option-C

10.What is the ordinal status of Antonio Gutters among the secretary Generals of UNO ?
 A:-Tenth
 B:-Seventh
 C:-Ninth
 D:-Eighth
 Correct Answer:- Option-C

Kerala PSC University Assistant , VEO Exam Questions and Answers - Free Online PSC Coaching Kerala PSC University Assistant , VEO Exam Questions and Answers - Free Online PSC Coaching Reviewed by PSC BOOK on 04:25 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.