Secretariat Assistant Exam Information Technology Questions And Answers

Secretariat assistant Exam information technology | IT Questions and Answer Kerala PSC Degree Level Exam | IT Repeated Questions and answers download | Information Technology Multiple Choice Questions and Answers Download


1. The computer memory which is essentially empty is:
(a) RAM 
(b) ROM
(c) Floppy disc 
(d) Mouse

2. Paint brush belong to:
(a) Accessories group 
(b) Application group
(c) Main group 
(d) None of these

3. Which of the following is not a high level language?
(a) BASIC 
(b) ASSEMBLY
(c) PASCAL 
(d) FORTRAN

4. Multiplication in computer is done by:
(a) Reverse division 
(b) Repeated addition
(c) Reverse subtraction 
(d) None of the above

5. Which of the following is a virus?
(a) Worm 
(b) Trojan horse
(c) File Infector 
(d) All of these

6. Computer is a/an:
(a) Mechanical device 
(b) Electrical device
(c) Electronic device 
(d) None of these

7. Which of the following is the only language that a computer can understand?
(a) High level language 
(b) Pseudocode
(c) Machine language 
(d) Assembly language

8. What command prepares a disk for holding information?
(a) Prepare disc 
(b) Copy disc
(c) Disc copy 
(d) Format a disk

9. A computer virus is a software program which has essential ability to:
(a) Clone itself 
(b) Damage programs
(c) Hide itself 
(d) None of these

10. The heart of any computer is:
(a) Memory 
(b) CPU
(c) I/O Unit 
(d) Discs

11. A personal computer is designed to meet the computing needs of a(n):
(a) Individual 
(b) Department
(c) Company 
(d) City

12. Which of the following standards is followed in India?
(a) IFIP 
(b) CCITT
(c) ISO 
(d) ANSI

13. An association of several entities in an entry-relation model is called:
(a) Tuple 
(b) Record
(c) Relationship 
(d) Field

14. Which of the following is not a goal of computer network?
(a) Resource sharing 
(b) Low reliability
(c) Load sharing 
(d) To avoid physical movement

15. Hacker is a person:
(a) Who spends hours at a computer and enjoys doing so
(b) Who repairs a computer
(c) Who designs the software which are threat to the system
(d) None of these

16. Satellite to ground communication takes place through:
(a) medium wave 
(b) short wave
(c) microwave 
(d) optical signal

17. Signals that involve human communications are generally:
(a) Digital 
(b) Analog
(c) Either digital or analog
(d) None of these

18. Spot the odd one amongst the following:
(a) BASIC 
(b) WINDOWS
(c) DOS 
(d) UNIX

19. Messages are transmitted in a computer network through:
(a) Circuit switching 
(b) Message switching
(c) Packet switching 
(d) Multiplexing

20. A large sized network is termed as:
(a) MAN 
(b) WAN
(c) LAN 
(d) VAN

21. CPU gets the address of the next instruction to be processed from:
(a) Instruction register 
(b) Memory address register
(c) Index register (
d) Program register

22. An assembler is a:
(a) Program 
(b) Person who assembles the parts
(c) Symbol 
(d) Language

23. Language develoed for string manipulation is:
(a) SNOBOL 
(b) Ada
(c) LISP 
(d) None of these

24. A class that inherits a base class containing virtual function is called:
(a) Virtual 
(b) Polymorphic
(c) Derived 
(d) Base

25. A boot strap is:
(a) A memory device 
(b) A program to start up a computer
(c) Hardware of computer used to check memory
(d) An assembler

Answers
1 (b) 2(b) 3 (b) 4 (b) 5(d) 6(c) 7(c) 8(d) 9(a) 10(b) 11(a) 12(b) 13(c) 14(b) 15(c) 16(c) 17(b) 18(a) 19(c) 20(b) 21(d) 22(a) 23(c) 24(b) 25(b)
Secretariat Assistant Exam Information Technology Questions And Answers Secretariat Assistant Exam Information Technology Questions And Answers Reviewed by PSC BOOK on 04:33 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.