Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018

Kerala PSC Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018 || Kerala PSC Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018 | PSC Questions and answers 2018| Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018 | PSC IT Questions and answers 2018

IT Questions and Answers


1.The set of programs used to control booting of a computer is stored in
 A:-RAM
 B:-ROM
 C:-Hard disk
 D:-Motherboard
 Correct Answer:- Option-B

2:-1 KB memory means
 A:-1028 bytes
 B:-1028 bits
 C:-1024 bits
 D:-1024 bytes
 Correct Answer:- Option-D

3:-Which of the following is system software ?
 A:-Operating System
 B:-Compiler
 C:-Device drivers
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D

4:-Which among the following is not a DBMS ?
 A:-MS access
 B:-FoxPro
 C:-Java
 D:-SQL Server
 Correct Answer:- Option-C

5:-The user files in a computer can be permanently stored in
 A:-ROM
 B:-RAM
 C:-Hard Disk
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-C

6:-A computer used in Internet is identified using its
 A:-IP Address
 B:-Virtual address
 C:-DNS
 D:-HTTP
 Correct Answer:- Option-A

7:-A high level computer language
 A:-Is used by IT professionals only
 B:-Used by Government sector only
 C:-Privately used by a group of administrators
 D:-Can be used by any computer user
 Correct Answer:- Option-D

8:-Microsoft word is
 A:-A free software
 B:-A software used for creating letters and documents
 C:-A software used for drawing
 D:-Is not software
 Correct Answer:- Option-B

9:-The component which supplies adequate power for motherboard of a computer is
 A:-Switched mode power supply
 B:-Direct power supply
 C:-Regulated power supply
 D:-CMOS power chip
 Correct Answer:- Option-A

10.The speed of a computer can be expressed in terms of Hertz because
 A:-It is the microprocessor chip frequency
 B:-It is the number of operations which can be simultaneously done by the microprocessor
 C:-It is the internal bus speed of the CPU
 D:-It is the frequency of the supplied clock pulse to microprocessor
 Correct Answer:- Option-D

Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018 Secretariat Assistant Exam Questions and Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 19:42 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.