Kerala PSC Previous Questions and Answers 2018

Kerala PSC Previous Questions and Answers 2018 | Download Previous Questions and Answers 2018 | Kerala PSC Online Coaching | Kerala PSC Examination 2018 | Kerala PSC Exam 2018 | Kerala PSC Previous Questions and Answers 2018 | Download PSC Questions and Answers 2018

1:-'Independent' was the publication of
 A:-Motilal Nehru
 B:-Sarojini Naidu
 C:-Bipin Chandra Pal
 D:-Lala Hardayal
 Correct Answer:- Option-A

2:-The first disciple of Mahavira is
 A:-Priyadarsana
 B:-Makhali Gosala
 C:-Jamali
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C

3:-The central agricultural university is located at
 A:-New Delhi
 B:-Nagpur
 C:-Imphal
 D:-Shillong
 Correct Answer:- Option-C

4:-Which river is known as the lifetime of Maharashtra?
 A:-Narmada
 B:-Koyna
 C:-Kukadi
 D:-Tapti
 Correct Answer:- Option-B

5:-The 'Baredi dance' is a folk dance popular among the Adheer community of
 A:-Maharashtra
 B:-Bihar
 C:-Missoram
 D:-Madhya Pradesh
 Correct Answer:- Option-D

6:-'Yeravada Jail' is in
 A:-Uttar Pradesh
 B:-Central Province
 C:-Poona
 D:-Culcutta
 Correct Answer:- Option-C

7:-Rama bai was the name of the wife of
 A:-Ambedkar
 B:-Lajpath Rai
 C:-Vallabh Bhai Patel
 D:-V.P. Singh
 Correct Answer:- Option-A

8:-Who is known as the 'Asoka of South India'?
 A:-Pulikeshi II
 B:-Rajendra Chola
 C:-Amogha Varsha
 D:-Narasimha Varma II
 Correct Answer:- Option-C

9:-'Mughal Gardens' is 
 A:-Vijaya Ghat
 B:-Rashtrapathi Bhavan
 C:-Red Fort
 D:-Qutb Minar
 Correct Answer:- Option-B

10:-'Milhavadi's first editor was
 A:-G.P. Pillai
 B:-C. Krishnan
 C:-T. Sivasankaran
 D:-Moorkkothu Kumaran
 Correct Answer:- Option-D

11:-'Vaikunta Swamikal' claimed himself as the incarnation of
 A:-Vishnu
 B:-Siva
 C:-Rama
 D:-Krishna
 Correct Answer:- Option-A

12:-Out of the following which is not a work of Brahmananda Sivayogi?
 A:-Aananda Vimanam
 B:-Aananda Darsanam
 C:-Moksha Pradeepam
 D:-Aananda bhasha
 Correct Answer:- Option-D

13:-Sreenarayana Guru established Thiruppatheeswara temple at
 A:-Thalasseri
 B:-Mangalapuram (Mangalore)
 C:-Kanjani
 D:-Murukkumpuzha
 Correct Answer:- Option-B
14:-'Ezhava Memorial' was submitted to the Maharaja on
 A:-1896 September 3
 B:-1896 September 13
 C:-1891 September 8
 D:-1896 October 13
 Correct Answer:- Option-A

15:-Who was known as 'Shanmughadasan'?
 A:-Kumara Guru
 B:-Chattampi Swamikal
 C:-Ayyankali
 D:-Brahmananda Sivayogi
 Correct Answer:- Option-B

16:-In the Kerala State Film Awards 2017, announced in 2018 the award for best singer goes to
 A:-Vijay Yesudas
 B:-Bijibal
 C:-Shahabas Aman
 D:-KK
 Correct Answer:- Option-C

17:-The first International Solar Alliance (ISA) summit was held at
 A:-Tokyo
 B:-Islamabad
 C:-Beijing
 D:-New Delhi
 Correct Answer:- Option-D

18:-Which ocean has the longest coastline?
 A:-Atlantic
 B:-Indian Ocean
 C:-Pacific
 D:-Arctic
 Correct Answer:- Option-A

19:-Which is the scheme meant for the empowerment of adolescent girls in India?
 A:-SAKSHAM
 B:-Sakhi
 C:-Swadhar
 D:-SABLA
 Correct Answer:- Option-D

20:-Which country has won the 12th ICC under-19 Cricket World Cup?
 A:-Australia
 B:-India
 C:-New Zealand
 D:-England
 Correct Answer:- Option-B
Kerala PSC Previous Questions and Answers 2018 Kerala PSC Previous Questions and Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 19:14 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.