Wednesday, 13 June 2018

kerala psc questions | Civil Police officer | Comapny Board Assistant Exam Questions and Answer Key

Kerala PSC GK Questions | Civil Police officer | Comapny Board Assistant Exam Questions and Answers | PSC answer Key | Kerala PSC Result |kerala psc questions


1:-Largest inhabited Riverine Island in the World
 A:-Gowalkot
 B:-Kabirvad
 C:-Majuli
 D:-Bhavani
 Correct Answer:- Option-C


Question2:-Koyna River Valley Project is in
 A:-Madhya Pradesh
 B:-Maharashtra
 C:-Sikkim
 D:-Himachal Pradesh
 Correct Answer:- Option-B

Question3:-Ghadprabha Bird Sanctuary is situated in
 A:-Belgaum
 B:-Bharatpur
 C:-Shivpuri
 D:-Coorg
 Correct Answer:- Option-A

Question4:-The shape of the Deccan Plateau
 A:-Triangular
 B:-Rectangular
 C:-Square
 D:-Hexagonal
 Correct Answer:- Option-A

Question5:-The hero in the Sanskrit drama Mudra Rakshasa of Visaghadatta.
 A:-Chanakya
 B:-Ashoka
 C:-Chandra Gupta Maurya
 D:-Samudra Gupta
 Correct Answer:- Option-A

Question6:-The adopted son of Peshwa Baji Rao II was fought in the Revolt of 1857
 A:-Kunwar Singh
 B:-Mangal Panday
 C:-Nana Sahib
 D:-Thantia Topi
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Ram Muhammed Singh Azad is famous in Indian freedom struggle as
 A:-Chandra Sekhar Azad
 B:-Khudiram Bose
 C:-Udam Singh
 D:-Muhammed Iqbal
 Correct Answer:- Option-C

Question8:-Thannirmukkam Bundu is situated in
 A:-Sasthamkotta lake
 B:-Ashtamudi lake
 C:-Punnamada lake
 D:-Vembanadu lake
 Correct Answer:- Option-D

Question9:-A river flowing through the Silent Valley area
 A:-Chalakkudi Puzha
 B:-Prambikulam River
 C:-Muthira Puzha
 D:-Kunthi Puzha
 Correct Answer:- Option-D

Question10:-The only plateau in Kerala
 A:-Wynadu
 B:-Palghat
 C:-Nilgiris
 D:-Idukki
 Correct Answer:- Option-A

Question11:-The first Vice Chancellor of the University of Travancore.
 A:-Sree Chittira Thirunal Bala Rama Varma
 B:-Sir C. P. RamaSwamy Iyyer
 C:-P.G.N. Unnithan
 D:-Dr. John Mathai
 Correct Answer:- Option-B

Question12:-The person who established the Advaita Ashram at Aluva
 A:-Chattampi Swamikal
 B:-Swami Vivekananda
 C:-Sankaracharya
 D:-Sree Narayana Guru
 Correct Answer:- Option-D

Question13:-Name the social reformer who became member of Sree Moolam Praja Sabha.
 A:-Vagbhatananda
 B:-Ayya Vaikundar
 C:-Pandit Karuppan
 D:-Ayyankali
 Correct Answer:- Option-D

Question14:-Dr. Palpu is in connection with
 A:-Ezhava Memorial
 B:-Civic Rights Agitation
 C:-Malayali Memorial
 D:-Nivarthana Agitation
 Correct Answer:- Option-A

Question15:-Tomb of Kuriakose Elias Chavara is situated at
 A:-Manganam
 B:-Mannanam
 C:-Munnar
 D:-Mannar
 Correct Answer:- Option-B

Question16:-Nicolas Maduro became the President of
 A:-Argentina
 B:-Brazil
 C:-Cuba
 D:-Venezuela
 Correct Answer:- Option-D

Question17:-The founder director of CSIR-Centre for Cellular Molecular Biology
 A:-Bala Subrahmanian
 B:-Sarat Chandra
 C:-P. M. Bhargava
 D:-Abdul Kalam
 Correct Answer:- Option-C

Question18:-Which country won the ICC Women's World Cup Final 2017 ?
 A:-Australia
 B:-England
 C:-India
 D:-West Indies
 Correct Answer:- Option-B


Question19:-Dad Saheb Phalke Award 2016 was received by
 A:-Manoj Kumar
 B:-Sasi Kapoor
 C:-K.Viswanathan
 D:-Gulzar
 Correct Answer:- Option-C

Question20:-Recipient of the Ezhuthachan Award 2016.
 A:-Vishnu Narayanan Namboothiri
 B:-C. Radha Krishnan
 C:-Puthusseerry RamaChandran
 D:-M. K. Sanu
 Correct Answer:- Option-B


Keywords:- google.com ,infolinks.com , online coaching , Answer Key , Amazon ,

No comments:

Post a Comment