CIVIL POLICE OFFICER EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018

KERALA PSC CIVIL POLICE OFFICER QUESTIONS AND ANSWERS DOWNLOAD , CIVIL POLICE OFFICER QUESTIONS AND ANSWERS 2018


Kerala PSC repeated questions in common test. civil police officer exam conducted on 26-05-2018. 

Question1:-The first LMS Missionary in Travancore
 A:-Charles Mead
 B:-W. T. Ringletaube
 C:-Henry Baker
 D:-Benjamin Bailey
 Correct Answer:- Option-B

Question2:-Who founded 'Samatwa Samajam' ?
 A:-Vagbhatananda
 B:-Vaikunta Swamikal
 C:-Vakkom Maulavi
 D:-Agamananda Swamikal
 Correct Answer:- Option-B

Question3:-The editor of 'Mitavadi' magazine.
 A:-C. Krishnan
 B:-C. Kesavan
 C:-C. V. Kunjiraman
 D:-R. Sankar
 Correct Answer:- Option-A

Question4:-The poem 'Ente Gurunathan' about Mahatma Gandhi was written by __________
 A:-Kumaran Asan
 B:-Ulloor
 C:-Vallathol
 D:-Vailoppilli
 Correct Answer:- Option-C

Question5:-The tali or Mangalya Sutra related issue during Civil Disobedience Movement in Kerala was associated with
whom among the following ?
 A:-Mrs. L. S. Prabhu
 B:-Gracy Aaron
 C:-A. V. Kuttimalu Amma
 D:-Arya Pallom
 Correct Answer:- Option-A

Question6:-First artificial satellite in the world
 A:-INSAT-1 B
 B:-Cartosat
 C:-Sputnick I
 D:-Aryabhatta
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Chief Election Commissioner of India.
 A:-Gayrul Hassan
 B:-Y. V. Reddy
 C:-Ohm Prakash Ravtt
 D:-Achal Kumar Jyothi
 Correct Answer:-C

Question8:-Longest bridge in India
 A:-Pamban bridge
 B:-Howrah bridge
 C:-Vidyasagar setu
 D:-Bhoopan Hazarika bridge
 Correct Answer:- Option-D

Question9:-Who wrote the book "Fragrance of Peace" ?
 A:-Manasi Pradhan
 B:-Pramila Nesargi
 C:-Irom Sharmila
 D:-Amala Akkineni
 Correct Answer:- Option-C

Question10:-Who got Nobel Prize for Literature in 2016 ?
 A:-Kazuo Ishiguru
 B:-Rainer Weiss
 C:-Richard Henderson
 D:-Bob Dylan
 Correct Answer:- Option-D
CIVIL POLICE OFFICER EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018 CIVIL POLICE OFFICER EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2018 Reviewed by PSC BOOK on 19:25 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.