Kerala PSC Repeated Questions And Answers 2018


Kerala PSC Repeated General Knowledge Based On syllabus. Candidates who are preparing for  various PSC exam they can be useful. the following questions is mainly published for Company Board Assistant , Beat Forest Officer, Civil Police Officer exam. Candidates can Visit the blog for more things you need

General knowledge
1:-Autobiography of Malala Yousaf Zai
 A:-My Story
 B:-Me Malala
 C:-I am Malala
 D:-For the right to learn
 Correct Answer:- Option-C

2:-Who was the Governor General during the time of Sepoy Mutiny ?
 A:-Lord Canning
 B:-Lord Curzon
 C:-Lord Rippon
 D:-Lord Munro
 Correct Answer:- Option-A

3:-Who is the Director of the film "Tamas" ?
 A:-Narendranath
 B:-Govind Nihalani
 C:-Rhithik
 D:-M.S. Sathyu
 Correct Answer:- Option-B

4:-In which Battle Marthandavarma defeated Dutch army
 A:-Buxar
 B:-Plassi
 C:-Kulachel
 D:-Carnatic war
 Correct Answer:- Option-C

5:-Whose autobiography is "Freedom from fear" ?
 A:-Nelson Mandela
 B:-Martin Luther
 C:-Abraham Lincoln
 D:-Aung San Suu Kyi
 Correct Answer:- Option-D

6:-Name of the jail where the "First Jail Museum" begins
 A:-Kannur
 B:-Viyyur
 C:-Poojappura
 D:-Ernakulam
 Correct Answer:- Option-A

7:-The Congress Session where the "Poorna Swaraj" resolution passed
 A:-Nagpur
 B:-Bardoli
 C:-Calcutta
 D:-Lahore
 Correct Answer:- Option-D

8:-Name the Article which prohibited Child labour ?
 A:-Article 15
 B:-Article 75
 C:-Article 110
 D:-Article 24
 Correct Answer:- Option-D

9:-The writer whose pen name is "Paloor" ?

 A:-Achuthan Namboothiri
 B:-Madhavan Namboothiri
 C:-Narayanan Namboothiri
 D:-Chandran Namboothiri
 Correct Answer:- Option-B

10:-In which district Peringalkkuthu Dam situated ?
 A:-Palakkad
 B:-Idukki
 C:-Thrissur
 D:-Kozhikkode
 Correct Answer:- Option-C

11:-Who was the founder of Kerala Pulaya MahaSabha ?
 A:-A.K. Gopalan
 B:-A.G. Velayudhan
 C:-P.K. Chathan Master
 D:-Kesavadev
 Correct Answer:- Option-C

12:-Who of the following was the adopted son of the last Peshwa Baji Rao II ?
 A:-Tantiya Tope
 B:-Rao Bahadur
 C:-Bahadur Shah
 D:-Nana Sahib
 Correct Answer:- Option-D

13:-The famous African Traveller who visited Kollam and Kozhikkode in `14^(th)` century ?
 A:-Ibn Battuta
 B:-Alberuni
 C:-Bernier
 D:-Barthalomeo Diaz
 Correct Answer:- Option-A

14:-The word "Neithal" indicates in Kerala history
 A:-Coastal land
 B:-Pastoral land
 C:-Forest land
 D:-Desert land
 Correct Answer:- Option-A

15:-Who was known as "Prachchanna Buddha" ?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Sankaracharya
 C:-Kumara Guru
 D:-Ayyankali
 Correct Answer:- Option-B

16:-"A cherry that will drop into our mouth one day". Whose words are these ?
 A:-Lord Canning
 B:-Lord Dalhousie
 C:-Lord Wavell
 D:-Lord Linlithgo
 Correct Answer:- Option-B

17:-Which is the picture incorporated in the new 500 note of RBI ?
 A:-Mangalyan
 B:-Red fort
 C:-Taj Mahal
 D:-Parliament
 Correct Answer:- Option-B

18:-Name the social reformer who was related "Muthukulam Speech" in 1947.
 A:-Palpu
 B:-Pandit Karuppan
 C:-Chattampi Swami
 D:-Mannathu Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-D


19:-Author of "Baalakalesam".
 A:-Muthukutty
 B:-G. Sankara Kurup
 C:-Pandit Karuppan
 D:-Vakkom Moulavi
 Correct Answer:- Option-C

20.In which language "Athmopadesa Sathakam" was written
 A:-Malayalam
 B:-Tamil
 C:-Greek
 D:-Sanskrit
 Correct Answer:- Option-A




Kerala PSC Repeated Questions And Answers 2018 Kerala PSC Repeated Questions And Answers 2018 Reviewed by PSC BOOK on 18:08 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.