Friday, 2 March 2018

BEAT FOREST OFFICER , CIVILPOLICE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2018

KERALA PSC BEAT FOREST OFFICER , CIVIL POLICE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2018 :: BEAT FOREST OFFICER AND CIVIL POLICE OFFICER GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS 


 General Knowledge


1.'Plam Sunday' is Celebrated by:

a)Jews

b)Muslims

c)Christians

d)Hindus


2.Who among the following Governor General was impeached by the British Parliament?

a)Dalhousie

b)William Hasting

c)Warren Hasting

d)Rippon


3.Pitchblend is the ore of:

a)Aluminium

b)Titanium

c)Manganese

d)Uranium


4.P.G Vodehouse created the character:

a)Alice

b)Sancho Panza

c)Jeeves

d)Dr.Waston


5.Flushing Medows id associated with:

a)French Open

b)U.S Open

c)Wimbledon

d)Australian Open


6.Albert Einstein got Nobel prize in:

a)1921

b)1925

c)1923

d)1924


7.Rotary International was founded in 1905 by:

a)Paul haris

b)Heneri Dunant

c)Baden Powell

d)None of these


8.Dr.Kenneth Kounda is the architect of idependent......

a)kenya

b)zambia

c)namibia

d)Ghana


9.Kimono is the name of  a......in Japan

a)dress style

b)mountain

c)martial arts

d)flower arrangement


10.Lamaism is a form of:

a)Jainism

b)buddhism

c)Hinduism

d)Confucianism


11.Number of countries bordering China:

a)14

b)19

c)21

d)9


12.A narrow 'V' shaped valley is referred to as:

a)Glacier

b)meander

c)Gorge 

d)Dune


13.The indus valley site Sutjagen Dor is in:

a)Gujarat

b)punjab

c)Rajastan

d)Pakistan


14.Victoria falls in the river:

a)Nile

b)Zambezi

c)Amazon

d)Congo


15.Who issued the First everiong inscription in chaste Sanskrit?

a)Rudradama

b)Asoka

c)kanishka

d)harsha


Answers:


1.c  2.c   3d   4.c   5.b   6.a   7.a   8.b  9.a   10.b   11.a   12.c  13.d 14.b   15.a

No comments:

Post a Comment