Search This Blog

Saturday, 11 November 2017

Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018

Kerala PSC Company/ Board / Corporation Assistant Exam Expected Questions And Answers 2018 :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Questions and Answer :: Company/ Board / Corporation Assistant Exam Previous Question Paper


General Knowlege - Part  4

1:-Which of the following leader is not belong to 1921 Malabar Rebellion ?
 A:-Mamburam Thangal
 B:-Seethikoya Thangal
 C:-Ali Musliyar
 D:-Variyankunnath Kunhahamed Haji
 Correct Answer:- Option-A

2:-Constituent Assembly formed by the provisions of _____________ plan.
 A:-Mountbatten Plan
 B:-Cabinet Mission Plan
 C:-Vavel Plan
 D:-June `3^(rd)` Plan
 Correct Answer:- Option-B

3:-Who is the Sports Minister of Kerala State ?
 A:-K.T. Jaleel
 B:-Mercy Kutty Amma
 C:-Thomas Chandy
 D:-A.C. Moideen
 Correct Answer:- Option-D

4:-Who published 'Hortus Indicus Malabaricuss' the encyclopaedia on Indian botany ?
 A:-British
 B:-Portuguese
 C:-Dutch
 D:-French
 Correct Answer:- Option-C

5:-Which is the first complete news channel in Malayalam ?
 A:-Asianet
 B:-India Vision
 C:-Mathruboomi News
 D:-Manorama News
 Correct Answer:- Option-B

6:-Who is the author of Malayalam novel, 'Barsa' ?
 A:-Subash Chandran
 B:-V.K.Prakash
 C:-Dr. Kadeeja Mumthaz
 D:-P. Valsala
 Correct Answer:- Option-C

7:-Who is the Vice Chancellor of Malayalam University ?
 A:-Dr. K.Radhakrishnan
 B:-Dr. Mohamed Basheer
 C:-Dr. M.N.Karasseri
 D:-Dr.K.Jayakumar
 Correct Answer:- Option-D

8:-In which district situates the 'Kadampuzha temple' famous for 'Muttarukkal' ?
 A:-Malappuram
 B:-Kozhikode
 C:-Thrissur
 D:-Palakkad
 Correct Answer:- Option-A

9:-Which is the largest Constitution in the World ?
 A:-Indian
 B:-American
 C:-British
 D:-Netherland
 Correct Answer:- Option-A

10:-Which is the novel written by Ambikasudan Mangad based on real story of 'Endosulfan' victims of Kasargod
district ?
 A:-Maveli Manram
 B:-Om Sangeerthan Pole
 C:-Nattu Gadhika
 D:-Enmakaje
 Correct Answer:- Option-D

11:-'Kudumbasree' firstly introduced in which district ?
 A:-Malappuram
 B:-Kottayam
 C:-Alappuzha
 D:-Pathanamthitta
 Correct Answer:- Option-C

12:-Who led the 'Savarnajatha' ?
 A:-A.K. Gopalan
 B:-Mannath Padmanabhan
 C:-T.K. Madhavan
 D:-V.T.Battathirippad
 Correct Answer:- Option-B


13:-Who is the first President of Travancore State Congress ?
 A:-Pattam Thanu Pillai
 B:-T.M. Varghese
 C:-N.V.Joseph
 D:-P.K.Kunj
 Correct Answer:- Option-A

14:-Who is the founder of 'Swadeshabhimani' daily ?
 A:-K.Ramakrishna Pillar
 B:-Vakkom Abdul Kader Moulavi
 C:-Theruvath Raman
 D:-K.P. Kesava Menon
 Correct Answer:- Option-B

15:-Who is the author of 'Dhyanasallapangal' ?
 A:-Ayyankali
 B:-Mar Kuriakose Elias Chavara
 C:-Chattampi Swamikal
 D:-Vaikunta Swamikal
 Correct Answer:- Option-B

16:-Who led the Kurichia Revolt of 1812 ?
 A:-Pazhassi Raja
 B:-Kaithevi Ambu
 C:-Thalakkal Chandu
 D:-Rama Nambi
 Correct Answer:- Option-D

17:-Expand 'ICDS'
 A:-International Child Development Scheme
 B:-Integrated and Comprehensive Development Scheme
 C:-Integrated Child Development Scheme
 D:-Integrated City Development Scheme
 Correct Answer:- Option-C

18:-Which is the first tourism village of Kerala ?
 A:-Kumbalangi
 B:-Vengara
 C:-Kumarakom
 D:-Pookode
 Correct Answer:- Option-A

19:-Which is the first political drama in Malayalam ?
 A:-Ningal Enne Communistaki
 B:-Mooladhanam
 C:-Samatwavadhi
 D:-Pattabakki
 Correct Answer:- Option-D

20:-Which is the Malayalam novel jointly written by N.P.Mohamed and M.T.Vasudevan Nair ?
 A:-Ennapadam
 B:-Avabipponnu
 C:-Verukal
 D:-Randamoozham
 Correct Answer:- Option-B

More Model Questions And Answers Click Here

No comments:

Post a Comment