HSST Mathematics Previous Question Paper Download

Kerala PSC HSST Previous Question Paper :: Exam Syllabus 2017 :: Model Questions and Answers 2017

1:-Who wrote the book namely 'Kristhu sahasra namam' ?
 A:-Pambadi John Joseph
 B:-Chattampi Swamikal
 C:-C. Kesavan
 D:-Chavara Kuriakkose Elias Achan
 Correct Answer:- Option-C

2:-Silvassa is the capital city of
 A:-Daman and Diu
 B:-Puducherry
 C:-Dadra Nagar Haveli
 D:-Mizoram
 Correct Answer:- Option-C

3:-Brian Acton and Jan Koum are the founders of popular mobile app namely
 A:-WhatsApp
 B:-Instagram
 C:-Google
 D:-Google chrome
 Correct Answer:- Option-A

4:-Who among the following was the leader of 'Rajadhani March' of 1939 ?
 A:-Akkamma Cheriyan
 B:-T.M. Varghese
 C:-Vakkam Abdulkhadar Maulavi
 D:-A.K. Gopalan
 Correct Answer:- Option-A

5:-'Chenthuruni' wildlife sanctuary is in _______ district of Kerala.
 A:-Idukky
 B:-Pathanamthitta
 C:-Kollam
 D:-Ernakulam
 Correct Answer:- Option-C

6:-Which was the main centre of Kallumala Samaram of 1915 led by Ayyankali ?
 A:-Venganoor
 B:-Perinad
 C:-Panmana
 D:-Vanchiyoor
 Correct Answer:- Option-B

7:-'Yudh Abhyas 2016' is the joint military training exercise between India and
 A:-France
 B:-Japan
 C:-Korea
 D:-USA
 Correct Answer:- Option-D

8:-'Changampuzha; Nakshathrangalude Snehabhajanam' is the book written by
 A:-K.P. Appan
 B:-M.K. Sanu
 C:-M. Leelavathi
 D:-N. Krishnapillai
 Correct Answer:- Option-B

9:-'Oneirology' is the study of
 A:-Dreams
 B:-Beauty of human
 C:-Birds
 D:-Fashion
 Correct Answer:- Option-A

10:-'Thiruvithamkoor Rashtreeya Mahasabha' was founded under the leadership of
 A:-Dr. Velukkutty Arayan
 B:-T.K. Madhavan
 C:-Pandit Karuppan
 D:-G.P. Pillai
 Correct Answer:- Option-A


11:-'He who has a taste for every sort of knowledge and who is curious to learn and is never satisfied may be justly
termed a philosopher', was quoted by
 A:-Rousseau in 'Emile'
 B:-John Dewey in 'Freedom and Culture'
 C:-Plato in 'The Republic'
 D:-Aristotle in 'Aristotle on Education'
 Correct Answer:- Option-C

12:-Role playing is developed by using
 A:-Micro teaching
 B:-Simulation technique
 C:-Interaction analysis
 D:-All the above
 Correct Answer:- Option-B

13:-Anecdotal record techniques is used in
 A:-Measurement
 B:-Evaluation
 C:-Examinations
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B

14:-Good teachers are known not for the fund of knowledge they possess but for their
 A:-Astute sense of wit and wisdom
 B:-Awe-inspiring personality
 C:-Warm and close relationship with their students
 D:-Enviable teaching methodology
 Correct Answer:- Option-D

15:-To raise the standard of education, it is necessary
 A:-To evaluate students continuously
 B:-To give high salary to teachers
 C:-To revise curriculum
 D:-To make good school building
 Correct Answer:- Option-A

16:-A survey design that collects consensus opinions of Panel of experts and the judgement is known as
 A:-Historical method
 B:-Case study method
 C:-Delphi technique
 D:-Interview method
 Correct Answer:- Option-C

17:-If you find someone else publishes work similar to yours before your project is completed, what could you do ?
 A:-There is nothing you can do so do not mention it in your study
 B:-Completely revamp your ideas so you are not replicating it in your study
 C:-Acknowledge it in your report and evaluate the study
 D:-Present report after making some changes in your hypothesis and aims
 Correct Answer:- Option-C

18:-A technique of building up a list or a sample of a special population by using an initial set of members as
informants is called
 A:-Quota sampling
 B:-Snowball sampling
 C:-Convenience sampling
 D:-Purposive sampling
 Correct Answer:- Option-B

19:-From research viewpoint seminars, conferences, symposia, workshops etc. whether national or international
are the finest forums for
 A:-Scientific interaction among professionals
 B:-Social interaction among like-minded individuals
 C:-Gathering latest knowledge on a research problem
 D:-Locating, research problems in a field of knowledge
 Correct Answer:- Option-D

20:-The methods of statistics which is used to derive conclusion about the characteristics of the whole with the help
of data is called
 A:-Derivative statistics
 B:-Descriptive statistics
 C:-Narrative statistics
 D:-None of them
 Correct Answer:- Option-A

Full Question Paper Download Now


HSST Mathematics Previous Question Paper Download HSST  Mathematics Previous Question Paper Download Reviewed by PSC BOOK on 19:15 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.