KERALA PSC JUNIOR SYSTEMS OFFICER EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC JUNIOR SYSTEMS OFFICER (KERALA CO-OPERATIVE MILK
MARKETING FEDERATION LIMITED) EXAM PREVIOUS QUESTION PAPER 

1. A network router joins two _________ together?
A. Computers
B. Switches
C. Networks
D. Gateway
Ans: C

2. Which of the following below is a loop back IP address?
A. 127.0.0.0
B. 127.0.1.1
C. 127.0.1.0
D. 127.0.0.1
Ans: D

3. Ping command works on which protocol?
A. ICMP
B. TCP
C. IP
D. UDP
Ans: A

4. Transport layer of OSI model lies between Network and ___________ layer
A. Application
B. Data link
C. Session
D. Presentation
Ans: C

5. Which of the following protocols below work in application layer?
A. POP
B. PPP
C. FTP
D. Both a and d above
Ans: D

6. What is the port number for HTTP?
A. 25
B. 80
C. 21
D. 65
Ans: B


7. From the options below, which suits best for MODEM?
A. a device that modulates an analog carrier signal to encode digital information
B. a device that modulates a digital carrier signal to encode analog information
C. a device that modulates an analog carrier signal to decode digital information
D. a device that modulates a digital carrier signal to decode analog information
Ans: A

8. WHat is the size of an IP address?
A. 64 bit
B. 128 bit
C. 16 bit
D. 32 bit
Ans: D

9. MAC addresses are also known as?
A. Hardware address
B. Physical address
C. both and b above
D. IP address
Ans: C

10. A network point that provides entrance into another network is called as ___________
A. Node
B. Gateway
C. Switch
D. Router
Ans: B

11. UDP is an unreliabe protocol.
A. True
B. False
Ans: A

1. A packet whose destination is outside the local TCP/IP network segment is sent to the ____ .
A. File server
B. Default gateway
C. DNS server
D. DHCP serve

Ans: B

13. Token Ring is a data link technology for ?
A. WAN
B. MAN
C. LAN
D. both a and b above
Ans: C

14. Which of the following protocol below are suited for email retrieval?
A. POP3
B. IMAP
C. FTP
D. Both and b above
Ans: D

15. TELNET used _________ protocol for data connection
A. TCP
B. UDP
C. IP
D. DHCP
Ans: A

16. 10Base5, 10Base2, 10BaseT are types of?
A. Internet
B. LAN
C. Ethernet
D. Cables
Ans: C

17. The process of assigning IP address for specific times to the various hosts by DHCP is called as?
A. Lend
B. sublease
C. let
D. Lease
Ans: D

18. What is the full form of URL?
A. Uniform routing locator
B. Uniform Resource locator
C. Universal Resource locator
D. Uniform router locator
Ans: B

19. __________ is a standard suite of protocols used for packet switching across computer networks.
A. x.22
B. x.23
C. x.25
D. x.26
Ans: C

20. What is the full form of CAN?
A. Campus Area Network
B. Cluster Area Network
C. Control Area network
D. both A and B
Ans: D

21. Which of the following below is/are capability of ICMP protocol?
A. Report package count
B. Report network congestion
C. Both b and d
D. Report availability of remote hosts
Ans: C

22. _______ assigns a unique number to each IP network adapter called the MAC address.
A. Media Access Control
B. Metro Access Control
C. Metropolitan Access Control
D. Both B and C above
Ans: A

23. Piconets in blue tooth a minimum of two and a maximum of ____________ Bluetooth peer devices.
A. five
B. eight
C. nine
D. four
Ans: B

24. NAT stands for _____ .
A. network address transformer
B. network address translator
C. network address translation

D. Both B and C above

KERALA PSC JUNIOR SYSTEMS OFFICER EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017 KERALA PSC JUNIOR SYSTEMS OFFICER EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017 Reviewed by PSC BOOK on 22:18 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.