Wednesday, 5 July 2017

LDC ERNAKULAM , KANNUR EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2017

LDC ERNAKULAM , KANNUR EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: KERALA PSC LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM ERNAKULAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM KANNUR QUESTIONS AND ANSWERS 2017


1:-What is the code name of the military operation in Yemen against Shia Houthi group?
 A:-Operation Destruction Storm
 B:-Operation All Out
 C:-Operation Decisive storm
 D:-Operation Die Hard
 Correct Answer:- Option-C

2:-Film and TV Institute of India is located at
 A:-Pune (Maharastra)
 B:-Rajkot (Gujarat)
 C:-Perambur (Tamil Nadu)
 D:-Pimpri (Maharastra)
 Correct Answer:- Option-A

3:-The Ozone layer restricts
 A:-Visible sight
 B:-Infrared radiation
 C:-X rays and Ganma rays
 D:-Ultra violet radiation
 Correct Answer:- Option-D

n4:-Who bagged the best actress award at the 62nd National Film Award ?
 A:-Priyanka Chopra
 B:-Kangana Rawat
 C:-Vidhya Balan
 D:-Rani Mukherjee
 Correct Answer:- Option-B

5:-Where is located Asia's largest tulip garden?
 A:-Jammu and Kashmir
 B:-Himachal Pradesh
 C:-Uttarpradesh
 D:-Uttarakhand
 Correct Answer:- Option-A

6:-The first female president of Basket Ball federation of India is.........
 A:-Menaka Gandhi
 B:-P.T.Usha
 C:-Poonam Mahajan
 D:-Roopam Harish Sharma
 Correct Answer:- Option-C

7:-INS Kavery, which has been commissioned by Indian Navy recently, is a ------?
 A:-Amphibious assault Ship
 B:-Aircraft Carrier
 C:-Survey Ship
 D:-Scorpeon Class Submarine
 Correct Answer:- Option-D

8:-which country has been ranked top in the recently released social progress index?
 A:-Singapore
 B:-Finland
 C:-Australia
 D:-Norway
 Correct Answer:- Option-D

9:-Which Organisation regulated Mutual Funds in India?
 A:-RBI
 B:-SEBI
 C:-Finance Ministry
 D:-SBM
 Correct Answer:- Option-B

10:-The South West African People Organisation (SWAPO) is a major political party of which country?
 A:-Namibia
 B:-Kenya
 C:-Angola
 D:-Cuba
 Correct Answer:- Option-A

11:-Who won the Best Female Singer National Award in 20015?
 A:-K.S.Chithra
 B:-Sujatha Mohan
 C:-Uthara Unnikrishnan
 D:-Sreya Ghoshal
 Correct Answer:- Option-C

12:-Who initiated Misrsbhojanam as a struggle against social taboos with eating together?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-Ayyankali
 D:-Mannath Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-B


13:-Who is the reformation leader of Malankara Syrian Community in Kerala?
 A:-Palakkunnath Abraham Malppan
 B:-Palakunnath Titus I
 C:-Mathews Mar Athanesius
 D:-Thomas Mar Athanesius
 Correct Answer:- Option-A

14:-Rasabharathi is the authored by
 A:-Sukumar Azheekode
 B:-Vedabhandu
 C:-N.V.Krishna Varier
 D:-Prof.S.Guptan Nair
 Correct Answer:- Option-B

15:-Jananee Nava Ratna Manjari is written by
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Vagbadananda
 C:-Swami Vivekanada
 D:-Mahatma gandhi
 Correct Answer:- Option-A

16:-The Formation of Tiru-Kochi was in the year of
 A:-1949 July 1
 B:-1950 July 1
 C:-1948 July 1
 D:-1951 July 1
 Correct Answer:- Option-A

17:-Who consecrated Siva linga at Aruvitara in 1888?
 A:-Sahodaran Ayyappan
 B:-Changapuzha Krishna pillai
 C:-Sree narayana Guru
 D:-Vaikunta Swamikal
 Correct Answer:- Option-C

18:-Which is the Cochin State legislative Assembly came into existence in 1925?
 A:-Cochi State Congress
 B:-Cochi Praja Sabha
 C:-Cochi Maha Sabha
 D:-Cochi Prajamandalam
 Correct Answer:- Option-D

19:-Who initiated Villuvandi Yathra inorder to access public road to dalits?
 A:-Sadananda Swamikal
 B:-Ayyankali
 C:-Sreenarayana Guru
 D:-K.P.Karuppan
 Correct Answer:- Option-B

20:-Which was the organization founded by Ayyankali?
 A:-Sadhujana paripalana Sangham
 B:-Dharma paripalana Yogam
 C:-Brahmanishta madam sangham
 D:-pulaya jana sangham
 Correct Answer:- Option-A

21:-Which is the united Organisation founded by Vaikunta Swamikal?
 A:-Brahma Nishta matam
 B:-Dharma paripalana Yogam
 C:-Samathwa Samajam
 D:-Sadhujana paripalana Yogam
 Correct Answer:- Option-C

22:-In which year the first Government order released to access the rightb to education to Pulayas?
 A:-1912
 B:-1910
 C:-1907
 D:-1908
 Correct Answer:- Option-C

23:-Hitler party which came to power in 1933 is known as
 A:-Democratic Party
 B:-Labour Party
 C:-Ku-Ku Klux Klan
 D:-Nazi Party
 Correct Answer:- Option-D

24:-Epsom (England) is the place associated with
 A:-Horse Racing
 B:-Polo
 C:-Shooting
 D:-Snooker
 Correct Answer:- Option-A


25:-Guwahati High court is the judicature of
 A:-Nagaland
 B:-Arunachal Pradesh
 C:-Assam
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D


No comments:

Post a Comment