Header Ads

  • FIREMAN TRAINEE EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

    GENERAL KNOWLEDGE 

    1:-NH 44 connects Kanyakumari with
     A:-Srinagar
     B:-Varanasi
     C:-Salem
     D:-Chennai
     Correct Answer:- Option-A

    2:-The seat of Madhya Pradesh High Court is
     A:-Bhopal
     B:-Jabalpur
     C:-Indore
     D:-Gwalior
     Correct Answer:- Option-B

    3:-The playing time of the national song 'Vande Mataram' is
     A:-68 seconds
     B:-52 seconds
     C:-65 seconds
     D:-None of these
     Correct Answer:- Option-C

    4:-'The immitation of Christ' a work written in Germany during the Renaissance period is
     A:-Thomas Kempis
     B:-Erasmus
     C:-Cameos
     D:-Spenser
     Correct Answer:- Option-A

    5:-'Vajrasoochi' was the pen-name of
     A:-T. K. Madhavan
     B:-K. Kelappan
     C:-C. Krishnan
     D:-Moorkoth Kumaran
     Correct Answer:- Option-D

    6:-The original name of Jhansi Rani was
     A:-Lakshmi
     B:-Chennamma
     C:-Manikarnika
     D:-Bhageerathi Bhai
     Correct Answer:- Option-C

    7:-The first Keralite who became Governor of an Indian state is
     A:-K. M. Panikkar
     B:-C. P. Rama Swami Iyer
     C:-V. P. Menon
     D:-None of these
     Correct Answer:- Option-C

    8:-Nasik is situated on the bank of
     A:-Krishna
     B:-Godavari
     C:-Narmada
     D:-None of these
     Correct Answer:- Option-B

    9:-A. J. John was the Governor of
     A:-Bombay
     B:-Tamil Nadu
     C:-Central Province
     D:-Madras
     Correct Answer:- Option-D

    10:-'Tuhfat-al Muwahidun' is a treatise written by
     A:-Shibili Numani
     B:-Sir Syed Ahmed Khan
     C:-Swami Vivekananda
     D:-Raja Ram Mohan Roy
     Correct Answer:- Option-D


    11:-'Vilasa lahari', the Malayalam version of the work 'Rubaiyat' is written by
     A:-G. Shankara Kurup
     B:-Vennikkulam Gopal Kurup
     C:-S. Sankarn Potti
     D:-Vakkom Moulavi
     Correct Answer:- Option-A

    12:-'Paropakari' was edited by
     A:-C. Krishanan
     B:-C. Kesavan
     C:-T. K. Madhavan
     D:-Makhthi Thangal
     Correct Answer:- Option-D

    13:-Who was not a disciple of Thycaud Ayya
     A:-Srinarayana Guru
     B:-Bhahmananda Sivayogi
     C:-Ayyan Kali
     D:-Chattambi Swamikal
     Correct Answer:- Option-B

    14:-When Swadeshabhimani was started its editor was
     A:-Vakkom Moulavi
     B:-C. P. Govinda Pillai
     C:-Ramakrishna Pillai
     D:-None of these
     Correct Answer:- Option-B

    15:-Who was known as V. K. Gurukkal ?
     A:-Thycaud Ayya
     B:-Vaikunta Swamikal
     C:-Vagbhatananda
     D:-C. Kesavan
     Correct Answer:- Option-C

    16:-A counter-memorial to Malayali memorial was submitted by
     A:-E. Rama Iyer
     B:-G. P. Pillai
     C:-Dr. Palpu
     D:-K. P. Sankara Menon
     Correct Answer:- Option-A

    17:-'People's Majlis' was the parliament of
     A:-Indonessia
     B:-Afghanistan
     C:-Maldives
     D:-Oman
     Correct Answer:- Option-C

    18:-Which is the venue of `18^th` Asiens Games ?
     A:-Bangkok
     B:-Tehran
     C:-Doha
     D:-Jakarta
     Correct 
    Answer:- Option-D

    19:-In a 'Water Polo' team the number of players is
     A:-7
     B:-5
     C:-9
     D:-11
     Correct Answer:- Option-A

    20:-'China Times' is the newspaper published from
     A:-Beijing
     B:-Canton
     C:-Taiwan
     D:-None of these
     Correct Answer:- Option-C

    No comments

    Post Top Ad

    Post Bottom Ad