KERALA PSC LDC THIRUVANANTHAPURAM , MALAPPURAM EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC  LDC THIRUVANANTHAPURAM , MALAPPURAM EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: KERALA PSC LDC EXAM ANSWER KEY 2017 :: DOWNLOAD QUESTION PAPER AND ANSWER KEY 2017


1:-In which state 'Bargi Dam' is located
 A:-Uttarpradesh
 B:-Gujarath
 C:-Madhyapradesh
 D:-West Bengal
 Correct Answer:- Option-C

2:-Who wrote 'Poor Economies'
 A:-Amartya Sen
 B:-Muhammed Yunis
 C:-Thomas Pickety
 D:-Abhijith Banerjee
 Correct Answer:- Option-D

3:-By which institution the 'Suddhi Movement' was started
 A:-Brahma Samaj
 B:-Prarthana Samaj
 C:-Arya Samaj
 D:-Sathya Sodhak Samaj
 Correct Answer:- Option-C

4:-Who is the chairperson of the 14th Finance Commission
 A:-Vijay Kelkar
 B:-Y V Reddy
 C:-Reghuram Rajan
 D:-Prabhat Patnaik
 Correct Answer:- Option-B

5:-Who was the president of 'Congress Khilafath Swaraj Party'
 A:-Motilal Nehru
 B:-Mahatma Gandhi
 C:-Maulana Azad
 D:-C R Das
 Correct Answer:- Option-D

6:-Who published a magazine called 'Abhinava Keralam'
 A:-Vaghbhatananda
 B:-V T Bhattathirippad
 C:-Mannathu Padmanabhan
 D:-Sree Narayanaguru
 Correct Answer:- Option-A

7:-Which bank is the first Indian private sector bank to set up a branch in China
 A:-ICICI
 B:-HDFC
 C:-Axis Bank
 D:-Kotak Mahindra Bank
 Correct Answer:- Option-C

8:-Who introduced 'Itaradari' system
 A:-Thomas Munroe
 B:-Warren Hastings
 C:-Lord Cornwallis
 D:-Lord Wellesley
 Correct Answer:- Option-B

9:-Who founded 'Ananda Mahasabha'
 A:-Thycaud Ayya
 B:-Vaghbhatananda
 C:-Vaikunda Swamikal
 D:-Brahmananda Sivayogi
 Correct Answer:- Option-D

10:-Who among the following was a member of Cochin Legislative Assembly
 A:-Kumaranasan
 B:-Mannathu Padmanabhan
 C:-Pandit Karuppan
 D:-Dr. Palpu
 Correct Answer:- Option-C

11:-Senthuruni Wildlife Sanctuary is in which district
 A:-Kollam
 B:-Pathanamthitta
 C:-Idukki
 D:-Wayanad
 Correct Answer:- Option-A


12:-Who has been conferred the Dadasaheb Phalke Award for the year 2013
 A:-K Balachander
 B:-Gulzar
 C:-Soumithra Chatterjee
 D:-Amithabh Bachchan
 Correct Answer:- Option-B

13:-'Kallumala Agitation' is associated with
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-A K Gopalan
 C:-Ayyankali
 D:-Sahodaran Ayyappan
 Correct Answer:- Option-C

14:-National Institute of Fashion Technology is in which district
 A:-Kozhikode
 B:-Kottayam
 C:-Thiruvananthapuram
 D:-Kannur
 Correct Answer:- Option-D

15:-Which act introduced communal representation or separate electorates for the first time in India
 A:-Government of India Act of 1909
 B:-Government of India Act of 1919
 C:-Government of India Act of 1935
 D:-Indian Independence Act of 1947
 Correct Answer:- Option-A

16:-During which period the 'Valangai and Idangai' system existed
 A:-Chera period
 B:-Chola period
 C:-Pandya period
 D:-Pallava period
 Correct Answer:- Option-B

17:-In which year National Rural Livelihood Mission was initiated
 A:-2009
 B:-2011
 C:-2012
 D:-2013
 Correct Answer:- Option-C

18:-Jitan Ram Manjhi is the Chief Minister of
 A:-Bihar
 B:-Arunachal Pradesh
 C:-Nagaland
 D:-Sikkim
 Correct Answer:- Option-A


19:-Thomas Cup 2014 was won by Japan by defeating which country
 A:-China
 B:-Indonesia
 C:-Singapore
 D:-Malaysia
 Correct Answer:- Option-D

20:-The first Indian who became the brand ambassador of Interpol
 A:-Amir Khan
 B:-Shahrukh Khan
 C:-Aiswrya Rai
 D:-Hritik Roshan
 Correct Answer:- Option-B
KERALA PSC LDC THIRUVANANTHAPURAM , MALAPPURAM EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017 KERALA PSC LDC THIRUVANANTHAPURAM , MALAPPURAM EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017 Reviewed by PSC BOOK on 18:48 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.