Search This Blog

Tuesday, 20 June 2017

KERALA PSC LDC EXAM THRISSUR , KASARGOD, KANNUR MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

LDC EXAM PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS DOWNLOAD :: 

1:-Member of Parliament Dileep Tirkey is related with which of the following sports?
 A:-Football
 B:-Hockey
 C:-Kabadi
 D:-Shooting
Answer:- Option-B

2:-Central Vigilance Commission (cvc) was established in the year
 A:-1964
 B:-1956
 C:-1948
 D:-1969
Answer:- Option-A

3:-Public Service Commission for Union and State are defined under
 A:-Article 330
 B:-Article 243
 C:-Article 214
 D:-Article 315
 Answer:- Option-D

4:-Name the Pension Scheme launched in September 2010
 A:-Antyodaya Scheme
 B:-Rashtiya Swastya Bheema Yojana
 C:-Swavalamban Scheme
 D:-National Assistance Scheme
 Answer:- Option-C

5:-Who is the present Union Minister of State for Consumer Affairs?
 A:-J.P. Nadda
 B:-Anant Geethe
 C:-C.R. Choudhary
 D:-Harsh Vardhan
Answer:- Option-C

6:-Irom Sharmila fought for the repeal of
 A:-UAPA
 B:-AFSPA
 C:-MISA
 D:-POTA
 Answer:- Option-B

7:-Kanjikode is situated in which district?
 A:-Kannur
 B:-Palakkad
 C:-Idukki
 D:-Wayanad
 Answer:- Option-B

8:-Rice Diversity Block (RDB) established to cultivate 219 traditional varieties of paddy is at
 A:-Kuttanad
 B:-Nenmara
 C:-Vellayani
 D:-Panavelly
 Answer:- Option-D

9:-Which of the following African University is in news for deciding to remove Gandhi statue from its precincts?
 A:-University of Cape Town
 B:-University of South Africa
 C:-Ghana University
 D:-Lagos University
 Answer:- Option-C

10:-The Chabahar Port is situated in
 A:-Afganisthan
 B:-Pakisthan
 C:-Iran
 D:-Bangladesh
 Answer:- Option-C

11:-The sensual Rumba dance belongs to
 A:-Brazil
 B:-Egypt
 C:-New Zealand
 D:-Cuba
 Answer:- Option-D

12:-International Atomic Energy Agency (IAEA) was established in the year
 A:-1957
 B:-1968
 C:-1962
 D:-1953
 Answer:- Option-A


13:-Which one of the following work is not written by Brahmananda Sivayogi?
 A:-Lalithopaharam
 B:-Mokshapradeepam
 C:-Anandhasuthram
 D:-Anandhadarsam
 Answer:- Option-A

14:-The Arabi - Malayalam journal started by Vakkom Moulavi
 A:-Al-Islam
 B:-Muslim
 C:-Deepika
 D:-Al-Manar
 Answer:- Option-A

15:-'Mappila Muslims of Kerala - A study of Islamic Trends' was written by
 A:-Sharafudeen . S
 B:-A.P. Ibrahim Kunju
 C:-Theodore Gabriel
 D:-Roland E. Miller
 Answer:- Option-D

16:-Who amongst the following social reformer completed his law degree at London?
 A:-Dr. Palpu
 B:-Karoor Neelakanda Pilla
 C:-Neelakandan Namboodiripad
 D:-K.P. Kesavamenon
Answer:- Option-D

17:-Which one of the following is a Sanskrit work of Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran?
 A:-Mayurasandesm
 B:-Sanmargapradeepam
 C:-Visakavijayam
 D:-Amarakasathakam
 Answer:- Option-C

18:-Who among the following wrote 'Ente Vazhithiruvu'?
 A:-Kesav Dev
 B:-Ponkunnam Varky
 C:-Kandathil Varghese Mappila
 D:-S.K. Pottakkad
 Answer:- Option-B

19:-The founding Secretary of SNDP Yogam
 A:-Sri Narayanaguru
 B:-Kumaranasan
 C:-Sahodaran Ayyappan
 D:-C. Kesavan
Answer:- Option-B

20:-The work 'Manninuvendi' was written by
 A:-A.K. Gopalan
 B:-EMS Namboodiripad
 C:-Joseph Mundasseri
 D:-M.N. Govindan Nair
Answer:- Option-A

No comments:

Post a Comment