LDC EXAM GENERAL ENGLISH PART 2 2017

LDC EXAM REPEATED ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS :: KERALA PSC PREVIOUS ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ::  LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

26. A woman who is in charge of nursing and domestic arrangement in a hospital:
(a) Maid 
(b) Warden
(c) Matron 
(d) Midwife

27. Raju bought ____ flowers to decorate the
hall.
(a) flocks of 
(b) heaps of
(c) bunches of 
(d) clumps of

28. Which word is correctly spelt?
(a) Traverse 
(b) Traverce
(c) Traverze 
(d) Traverrse

29. _____ is a very good form of exercise.
(a) Running 
(b) The run
(c) To run 
(d) Is running

30. He is always ____ in replying the letters.
(a) fast 
(b) swift
(c) immediate 
(d) prompt

31. Choose the word opposite in meaning to the word ‘ENMITY’:
(a) Important 
(b) Unnecessary
(c) Friendship 
(d) Likeness

32. Rajiv Gandhi _____ Indira Gandhi as Prime Minister.
(a) acceded 
(b) receded
(c) exceeded 
(d) succeeded

33. Woman who trained to help other women in child birth:
(a) Matron 
(b) Midwife
(c) Nurse 
(d) Concubine

34. Choose the word opposite in meaning to the word ‘RESERVED’:
(a) Popular 
(b) Companionable
(c) Likeable 
(d) Talkative

35. Arbiter means:
(a) Priest 
(b) Despot
(c) Very bitter 
(d) Appointed by two parties to settle a dispute


36. Point out the nearest antonym of the word ‘Nominal’:
(a) Minimal 
(b) Exorbitant
(c) Large 
(d) Costly

37. I expect my friend ____ the third of next
month.
(a) from 
(b) in 
(c) by 
(d) at

38. Choose the correctly spelt word:
(a) Ineligible 
(b) Inelligibal
(c) Inelligible 
(d) Inegibil

39. Two dozen oranges ____ only twenty
rupees.
(a) cost 
(b) costing
(c) costs 
(d) costed

40. I met a lot of people ____ my stay in New
York.
(a) at 
(b) by 
(c) during
(d) till

41. Substance that prevents putrefaction:
(a) Antidote 
(b) Antiseptic
(c) Antonym 
(d) Anaemic

42. I dislike ____ to my house.
(a) his coming 
(b) he coming
(c) him coming 
(d) None of these

43. He ____ reply to your letter as soon as
possible.
(a) has 
(b) could
(c) has been 
(d) will

44. When I opened the envelope, I was delighted to find a cheque ___ Rs.1000.
(a) by 
(b) at 
(c) in 
(d) for

45. Students looked very bored _____ the
lesson.
(a) while 
(b) for
(c) during 
(d) None of these

46. The river divides the city ____ two parts.
(a) with 
(b) by
(c) between 
(d) into

47. Nobody believed Smitha at first but he____ to be right.
(a) came out 
(b) turned out
(c) worked out 
(d) carried out

48. Money isn’t the solution ____ every problem.
(a) to 
(b) with 
(c) in 
(d) by

49. Extreme old age when a man behaves
like a fool:
(a) Imbecility 
(b) Senility
(c) Dotage 
(d) Superannuation

50. Select the correctly spelt word:
(a) Disiplin 
(b) Discipline
(c) Disciplin 
(d) Dissipline

Answers:
 25(d) 26 (c) 27(c) 28 (a) 29 (a) 30(d) 31(c)32(d) 33(b) 34(d) 35(d) 36(b) 37(c) 38(a) 39(a) 40(c) 41(b) 42(a) 43(d) 44(d)45(c) 46(d) 47(b) 48(a) 49(c) 50(b)
LDC EXAM GENERAL ENGLISH PART 2 2017 LDC EXAM GENERAL ENGLISH PART 2 2017 Reviewed by PSC BOOK on 18:30 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.