Postman / Mail Guard Examination Model Questions and Answers 2017

Postman / Mail Guard Examination Model Questions and Answers 2017


GENERAL ENGLISH

1. Choose the antonym of ‘Recalcitrant’:
(a) Unruly 
(b) Hasty
(c) Amenable
(d) Cautious

2. ‘Ipso jure’ means:
(a) By the law 
(b) Note below
(c) Without a day 
(d) As things were before

3. Choose the correctly spelt word:
(a) Pronounciation 
(b) Prononciation
(c) Prenunciation 
(d) Pronunciation

4. You gained an advantage ____ me.
(a) over 
(b) on 
(c) of 
(d) at

5. The meaning of ‘Momentous’:
(a) For a moment 
(b) Worth remembering 
(c) Important
(d) Weak

6. I will send you the money ___ the end of the month.
(a) at 
(b) in 
(c) on 
(d) None of these
7. Select the correctly spelt word:
(a) Courtesey 
(b) Courtsy
(c) Courtecy 
(d) Courtesy

8. Where does Usha work? ____the sales department.
(a) in 
(b) at 
(c) on 
(d) by

9. Choose the word which is most opposite in meaning to the word ‘ENRICH’:
(a) Poor 
(b) Courage
(c) Diminish 
(d) Poison

10. Everyone has heard of ‘phrasal verbs’,___?
(a) haven’t they 
(b) hasn’t they
(c) will they 
(d) do them

11. Choose the word which best expresses the meaning of the word
‘PREPONDERANCE’:
(a) Pre-eminence 
(b) Dominance
(c) Domineering
 (d) Preoccupation

12. Manu is a lawyer. He specialises ___company law.
(a) at 
(b) on
(c) in
(d) with


13. Pick out the word which is closest in meaning to the word ‘ASTONISHMENT’:
(a) Wonder 
(b) Offence
(c) Realization 
(d) Interest

14. The reported speech of : ‘Don’t shout’, I said to Nancy.
(a) I told Nancy don’t shout
(b) I told Nancy not to shout
(c) I told Nancy didn’t shout
(d) I told Nancy not shout

15. I can’t find my binoculars. Do you know where _____?
(a) it is 
(b) it was
(c) it has been 
(d) they are

16. We complained ____ the editor of the news paper about the news.
(a) about 
(b) at
(c) to 
(d) in

17. It was a public holiday, so there were ___shops open.
(a) no 
(b) none 
(c) any 
(d) nothing

18. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘SQUANDER’:
(a) Expensive 
(b) Waste
(c) Litter 
(d) Economical

19. The club committee is ____ of the president, secretary and seven other members.
(a) setup 
(b) set out
(c) made out 
(d) made up

20. Which is incorrect?
(a) A ten-rupee note
(b) A four-week course
(c) Two 12-years-old girls
(d) A five page letter

21. Choose the word opposite in meaning to the word ‘PRELIMINARY’:
(a) Final 
(b) First 
(c) Secondary 
(d) Initial

22. Geetha suggested ____ to the cinema.
(a) to go 
b) going 
(c) is going 
(d) went

23. Choose the incorrectly spelt word:
(a) Grammer
 (b) Hammer
(c) Stammer 
(d) Manner

24. Are you excited____ going away next
week?
(a) at
(b) on
(c) about
(d) by

25. I couldn’t answer ____ of the questions they asked me.
(a) no 
(b) none
 (c) nothing
 (d) any

Answers:
1 (c) 2(a) 3 (d) 4 (a) 5(c) 6(a) 7(d) 8(a) 9(c) 10(a) 11(b) 12(c) 13(a) 14(b) 15(d) 16(c) 17(a) 18(b) 19(d) 20(c)21(a) 22(b) 23(a) 24(c) 25(d)
Postman / Mail Guard Examination Model Questions and Answers 2017 Postman / Mail Guard Examination Model Questions and Answers 2017 Reviewed by PSC BOOK on 18:26 Rating: 5

No comments:

GREAT DEAL !! BUY NOW

Powered by Blogger.