KERALA PSC CIVIL EXCISE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC PREVIOUS GK QUESTIONS 2017 



1:-Kaziranga, the famous sanctuary of Assam is famous for :
 A:-Tigers
 B:-Rhinos
 C:-Lions
 D:-Elephants
 Correct Answer:- Option-B

Question2:-In which of the following states is Tungabhadra project of irrigation ?
 A:-Andhra Pradesh
 B:-Bihar
 C:-Tamil Nadu
 D:-Maharashtra
 Correct Answer:- Option-A

Question3:-According to census 2011 the sex ratio in India is :
 A:-980
 B:-960
 C:-940
 D:-930
 Correct Answer:- Option-C

Question4:-Which of the following project started to ensure integrated development of children upto 6 years ?
 A:-SSA
 B:-RMSA
 C:-NSPS
 D:-ICDS
 Correct Answer:- Option-D

Question5:-The nationalist leader who was killed in a police lathicharge in 1928 was :
 A:-Madan Mohan Malaviya
 B:-Lala Lajpat Rai
 C:-Swami Sahajanand
 D:-Suryasen
 Correct Answer:- Option-B

Question6:-The Resolution of Non-cooperation Movement was passed in which special session of Indian National Congress.
 A:-Calcutta
 B:-Kanpur
 C:-Nagpur
 D:-Bombay
 Correct Answer:- Option-A

Question7:-The Indian National Congress celebrated the Independence Day for the first time on :
 A:-August 15, 1947
 B:-January 26, 1950
 C:-January 1, 1937
 D:-January 26, 1930
 Correct Answer:- Option-D

Question8:-Separate electorate for Muslims were first introduced through the following reforms.
 A:-Montegue-Chelmsford reforms
 B:-Government India Act of 1935
 C:-Minto-Morley Reforms
 D:-Council Act of 1892
 Correct Answer:- Option-C

Question9:-In which part of the Kerala Oranges are grown ?
 A:-Nelliyampathy

 B:-Munnar
 C:-Kasaragod
 D:-Muthanga
 Correct Answer:- Option-A

Question10:-Kabani one of the east flowing rivers of Kerala flows into :
 A:-Tamil Nadu
 B:-Karnataka
 C:-Andhra Pradesh
 D:-Maharashtra
 Correct Answer:- Option-B


Question11:-Vagbhatananda started the Journal for Propogation of Nationalist ideas.
 A:-Prachina Malayalam
 B:-Akilathirattu
 C:-Atmavidya kahalam
 D:-Deepika
 Correct Answer:- Option-C

Question12:-Who formed Nair Samudhaya Bhruthya Jana Sangam in 1914 ?
 A:-K. Kelappan
 B:-K.P. Kesava Menon
 C:-K. Ramakrishna Pillai
 D:-Mannath Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-D

Question13:-Who put forward the famous teachings "progress through the education, strengthen through Organisation" ?
 A:-Chattampi Swamikal
 B:-Sri Narayana Guru
 C:-Dr. Palpu
 D:-Ayyankali
 Correct Answer:- Option-B

Question14:-Who is the author of the work 'Jathikkummi' ?
 A:-K.P. Karuppan
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-Vaikunda Swamikal
 D:-Chattampi Swamikal
 Correct Answer:- Option-A

Question15:-Who was the founder of 'Yogakshema Sabha' ?
 A:-E.M.S. Namboothiripad
 B:-V.T. Bhattathiripad
 C:-K.P. Kesava Menon
 D:-K.P. Padmanabha Menon

 Correct Answer:- Option-B

Question16:-Who is the interim President of Brazil declared "South America's first Olympic Games Open" at Rio 2016 ?
 A:-Dilma Rousseff
 B:-Carlos Nuzman
 C:-Michel Temer
 D:-Gisele Bundehen
 Correct Answer:- Option-C

Question17:-Who is the one of the members of NITI Aayog ?
 A:-Arundhathi Bhattacharya
 B:-Ashok Khemka
 C:-G.R. Aloria
 D:-Ramesh Chand
 Correct Answer:- Option-D

Question18:-Who is the present Chairman of Kerala Sahitya Akademi ?
 A:-KPAC Lalitha
 B:-Beena Paul
 C:-Lenin Rajendran
 D:-Vaishaken
 Correct Answer:- Option-D

Question19:-Who won the men's singles title in the 2016 Wimbledon Tennis ?

 A:-Andy Murray
 B:-Novak Djokovic
 C:-Rafel Nadal
 D:-Wavarinka
 Correct Answer:- Option-A

Question20:-Which among the following was not the important works of Mahasweta Devi ?
 A:-Rudali
 B:-Jansir Rani
 C:-India Another Millennium
 D:-Aranyer Adhikar
 Correct Answer:- Option-C

KERALA PSC CIVIL EXCISE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 KERALA PSC CIVIL EXCISE OFFICER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017 Reviewed by PSC BOOK on 18:33 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.