KERALA PSC PREVIOUS QUESTION PAPER AND ANSWERS

KERALA PSC PREVIOUS QUESTION PAPER AND ANSWERS

1:-Who made the statement "The Preamble of the Constitution is the horoscope of Indian Republic ?
 A:-Jawahar Lal Nehru
 B:-K.M. Munshi
 C:-Mahathma Gandhi
 D:-Dr. Rajendra Prasad
 Correct Answer:- Option-B

2:-In which year the Government of Kerala launched Kudumbasree ?
 A:-1998
 B:-1996
 C:-1999
 D:-2000
 Correct Answer:- Option-A

3:-'Atma Vidhya Sangham' was founded by
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Ayya Vaikundar
 C:-Ayyankali
 D:-Vagbhadananda
 Correct Answer:- Option-D

4:-How many people signed the Ezhava Memorial ?
 A:-13216
 B:-13238
 C:-13176
 D:-13111
 Correct Answer:- Option-C

5:-Jathikummi was written by
 A:-Pandit Karuppan
 B:-Chattampi Swamikal
 C:-Kumaranasan
 D:-Mannathu Padmanabhan
 Correct Answer:- Option-A

6:-Against which team, Sachin Tendulkkar played his last test match ?
 A:-Newzeland
 B:-Australia
 C:-West Indies
 D:-Pakistan
 Correct Answer:- Option-C

7:-Who was called 'Simhala Simham' ?
 A:-Velukutty Arayan
 B:-C. Kesavan
 C:-K.P. Vellon
 D:-K. Kelappan
 Correct Answer:- Option-B

8:-P.T. Sivakumar Sharma is associated with
 A:-Santoor
 B:-Sarod
 C:-Sitar
 D:-Shehanayi
 Correct Answer:- Option-A

9:-Who raised the slogan "If we work, We should be got paid" ?
 A:-T.K. Madhavan
 B:-Vaikunda Swamikal
 C:-Dr. Ayyathan Gopalan
 D:-Dr. Palpu
 Correct Answer:- Option-B

10:-Gandhiji visited Sree. Narayana Guru in the year
 A:-1928
 B:-1927
 C:-1925
 D:-1929
 Correct Answer:- Option-C
KERALA PSC PREVIOUS QUESTION PAPER AND ANSWERS KERALA PSC PREVIOUS QUESTION PAPER AND ANSWERS Reviewed by PSC BOOK on 17:52 Rating: 5

No comments:

GREAT DEAL !! BUY NOW

Powered by Blogger.