ASSISTANT SALESMAN EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC ASSISTANT SALESMAN  EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1. Who is called Father of Genetics?
A. Salk 
B. Mendel
C. Linnaeus 
D. Hugo de vries

ANSWER-B

2. Mycology is the study of
A. Virus 
B. Hydrilla
C. Rhizobium 
D. Fungi

ANSWER-D

3. Largest number of Eucalyptus species is found in
A. Australia 
B. Pakistan
C. Burma 
D. New Zealand

ANSWER-A

4. Fixation of nitrogen in the soil
A. virus 
B. fungi
C. bacteria 
D. protozoa

ANSWER-C

5. Who discovered nucleus?
A. Albert 
B. Newton
C. Robert Brown 
D. Robert Hooke

ANSWER-C

6. What is the name of the botanical name of paddy?
A. Solanum nigrum 
B. Eleusine coracana
C. Oryza sativa 
D. none of these

ANSWER-C

7. Polio is caused by
A. virus 
B. bacteria
C. insect 
D. fungus

ANSWER-A

8. Clove is obtained from
A. root 
B. stem
C. leaves 
D. flower buds

ANSWER-D

9. Which one of the following is responsible for converting
milk into curd?
A. virus 
B. bacteria
C. fungi 
D. none of these

ANSWER-B


10. The richest source of vitamin D is
A. milk 
B. cheese
C. cod liver oil 
D. spinach

ANSWER-C



11.Which one of the following is not a mosquito borne disease?
A. Malaria 
B. Filariasis
C. Dengue fever 
D. sleeping sickness

ANSWER-D

12.The tallest living tree is
A. palm tree 
B. sequoia
C. tree fern 
D. eucalyptus

ANSWER-B

13.Pollination of birds is known as
A. embryophily
B. entomophily
C. hydrophily 
D. ornithophily

ANSWER-D

14.Pulses contain large amount of
A. fat 
B. water
C. proteins 
D. carbohydrate

ANSWER-C

15. Which plant was used by Mendel in his early experiment?
A. orange 
B. pea plant
C. banana 
D. brinjal

ANSWER-B

16. More rate of photosynthesis occurs in
A. red light 
B. white light
C. blue light 
D. yellow light
ANSWER-B

17. Plants produce energy during
A. respiration
B. photosynthesis 
C. absorption
D. transpiration

ANSWER-B

18. Which one of the following diseases is inheritable?
A. hepatitis 
B. colour blindness
C. leukaemia 
D. malignancy
ANSWER-B

19. The compound used in anti malarial drug is
A. aspirin 
B. chloroquine
C. neoprene 
D. isoprene

ANSWER-B

20. Which acid is produced when milk gets sour?
A. Acetic acid 
B. Lactic acid

C. Tartaric
D. Butyric acid


ANSWER-B
ASSISTANT SALESMAN EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 ASSISTANT SALESMAN  EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 07:25 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.