WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 

1-The leader of Yachana Yatra
 A:-V.T. Bhattathiripadu
 B:-A.K. Gopalan
 C:-K. Kelappan
 D:-Sahodaran Ayyappan
 Correct Answer:- Option-A

2-Pandit Karuppan started _______.
 A:-Karshaka Sangam
 B:-Vidyaposhini sabha
 C:-Vala samudaya sabha
 D:-Vidyarthi sangam
 Correct Answer:- Option-C

3-The publishing house-Islamia was started
 A:-Vakkom abdul khader moulavi
 B:-M. Adurahiman
 C:-E. Moidu moulavi
 D:-C. Abdul Kareem
 Correct Answer:- Option-A

4-In which year sahodara prasthanam was founded?
 A:-1924
 B:-1910
 C:-1927
 D:-1917
 Correct Answer:- Option-D

5:-The Monsoon which brings rain in Kerala during the period October-November is ________.
 A:-South-West
 B:-North-East
 C:-North-West
 D:-South-East
 Correct Answer:- Option-C

6:-The chief editor of Swadeshabhimani was _________.
 A:-K. Ramakrishnapillai
 B:-K. Damodaran
 C:-Vakkom abdul khader moulavi
 D:-M. Adurahiman
 Correct Answer:- Option-A

7:-B.P. Pal, famous scientist related to __________.
 A:-Chipko movement
 B:-Green Revolution
 C:-Silver Revolution
 D:-D.R.D.O.
 Correct Answer:- Option-B

8:-The theme of World Water Day, 2016
 A:-Water and Jobs
 B:-Waste water
 C:-Nature-based solutions water
 D:-Water and Energy
 Correct Answer:- Option-A

9:-Who started Free India Centre in Germany?
 A:-Madam Cama
 B:-Subha Chandra Bose
 C:-Lala Hardayal
 D:-Arabindo Ghosh
 Correct Answer:- Option-B

10:-Which mountain range is known as sahyadri?
 A:-Easter Ghats
 B:-Western Ghats
 C:-Himalaya
 D:-Vindya and Satpura
 Correct Answer:- Option-B
WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016 WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE EXAM EXPECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 20:04 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.