UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016


KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016


1:-Coale and Hoover studies on ______
 A:-Indian population
 B:-Indian society
 C:-Indian cinema
 D:-Indian culture
 Correct Answer:- Option-A

2:-Reserve Bank of India was constituted on account ________ PhD thesis.
 A:-C.D. Deshmukh
 B:-G.V. Joshi
 C:-Mc. Donald
 D:-Ambedkar
 Correct Answer:- Option-D

3:-Who authored the book Gandhian Economic Thought?
 A:-J.C. Kumarappa
 B:-B.R. Nanda
 C:-C.F. Andrews
 D:-Amartya Sen
 Correct Answer:- Option-A

4:-Aryasidhantha chandrika was published
 A:-1900
 B:-1893
 C:-1897
 D:-1916
 Correct Answer:- Option-B

5:-Meaning of the Spanish word, Elnino?
 A:-Infant Jesus
 B:-Wind
 C:-Cyclone
 D:-God
 Correct Answer:- Option-A

6:-Which grama panchayath of Kerala was awarded the Nari sakthi award?
 A:-Aryanadu
 B:-Pulamanthole
 C:-Angadipuram
 D:-Perumatty
 Correct Answer:- Option-C

7:-Schiaparelli is an expedition mission on _______.
 A:-Moon
 B:-Mars
 C:-Venus
 D:-Saturn
 Correct Answer:- Option-B

8:-Adhar bill was passed by Lokhsabha on ________.
 A:-March 3rd 2016
 B:-Ist March 2016
 C:-20th March 2015
 D:-3rd March 2015
 Correct Answer:- Option-A

9:-Which nation hosted the T20 World Cup Cricket 2016?
 A:-England
 B:-Bangladesh
 C:-Australia
 D:-India
 Correct Answer:- Option-D

10:-Name the author of the book History of Sanskrit in India
 A:-C. Grant
 B:-S. Pollock
 C:-M. Muller
 D:-C. Wilkins
 Correct Answer:- Option-B
UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 UNIVERSITY ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 20:00 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.