PSC Asked GK Questions And Answers 2016

Kerala PSC Asked GK Questions And Answers 2016 :: PSC Repeated Questions And Answers 2016

1.Name the Economist, who was first used the term 'Economics' for the study of wealth
 A:-J.S. Mill
 B:-Adam Smith
 C:-Thomas Picketti
 D:-Alfred Marshal
 Correct Answer:- Option-D

2:-Which state of India have maximum number of women?
 A:-Bihar
 B:-Missoram
 C:-Kerala
 D:-Manipur

3:-Name the organisation founded by Vaikunda Swami.
 A:-Samatva Samajam
 B:-Atma Vidya Sangham
 C:-Sahodara Sangham
 D:-Arya Samajam
 Correct Answer:- Option-A

4:-Name the controversially banned documentary of Director Leslee Udwin
 A:-Womenhood in India
 B:-Nirbhaya
 C:-India's daughter
 D:-Delhi girl
 Correct Answer:- Option-C

5:-Which river in India known as 'Salt River'?
 A:-Narmada
 B:-Tapti
 C:-Mahanadi
 D:-Luni
 Correct Answer:- Option-D

6:-Where did Swami Brahmanada Sivayogi founded 'Sidhasramam'?
 A:-Kannur
 B:-Kollam
 C:-Palakkad
 D:-Kanyakumari
 Correct Answer:- Option-C

7:-When did the first census conducted in British India?
 A:-1881
 B:-1950
 C:-1850
 D:-1891
 Correct Answer:- Option-A

8:-Name the water body known as 'Chola Lake' in ancient India
 A:-Sambhar lake
 B:-Woolar lake
 C:-Bay of Bengal
 D:-Arabian Sea
 Correct Answer:- Option-C

9:-Which is Human Development Index (HDI) value of India?
 A:-0.963
 B:-0.602
 C:-0.795
 D:-0.281
 Correct Answer:- Option-B

10:-Who is awarded Man Booker Prize in 2015?
 A:-Arundhati Roy
 B:-Richard Flanacan
 C:-Amish Tripathi
 D:-Lazzlo Krasznahorkai


11:-Name the famous Economist brought a revolution in the study of Economics
 A:-J.M. Keynes
 B:-J.B. Sey
 C:-Karl Marx
 D:-Samuel Thompson
 Correct Answer:- Option-A

12:-Name the mining city of India
 A:-Babina
 B:-Varanasi
 C:-Ankaleshwar
 D:-Massuri
 Correct Answer:- Option-C

13:-Name a 'Zaid Crop' in India
 A:-Cotton
 B:-Mustard
 C:-Corn
 D:-Watermelon
 Correct Answer:- Option-D

14:-Who is known as the father of modern Kerala Renaissance?
 A:-Chattampi Swamikal
 B:-Sree Narayana Guru
 C:-Vakkom Maulavi
 D:-Brahmananda Sivayogi
 Correct Answer:- Option-B

15:-Name the country won in Copa America 2015
 A:-Chile
 B:-Argentina
 C:-Brazil
 D:-Urugey
 Correct Answer:- Option-A

16:-Who was known as 'Lincoln of Kerala'?
 A:-A.K. Gopalan
 B:-T.K. Madhavan
 C:-P. Krishnapilla
 D:-Pandit Karuppan master
 Correct Answer:- Option-D

17:-Name the International Bank newly started for the development of Asia.
 A:-Asian Development Bank
 B:-Asian Infrastructure Development Bank
 C:-World Bank
 D:-BRICS Bank
 Correct Answer:- Option-B

18:-Name the state, which leading in the cultivation of sunflower and soyabean.
 A:-Karnataka
 B:-Punjab
 C:-Madhya Pradesh
 D:-Haryana
 Correct Answer:- Option-C

19:-Name the Kerala reformer known as 'Father of Literacy'
 A:-Blessed Kuriakose Elias Chavara
 B:-Poykayil Yohanan
 C:-Kumara Guru
 D:-Ayisha Beevi
 Correct Answer:- Option-A

20:-Name the Kerala government project to provide free cancer treatment through government hospitals.
 A:-Karunya
 B:-Sukrutham
 C:-Aswas
 D:-Cancer free Kerala
 Correct Answer:- Option-B
PSC Asked GK Questions And Answers 2016 PSC Asked GK Questions And Answers 2016 Reviewed by PSC BOOK on 22:22 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.