WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE / WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM SELECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016 -PART 2

WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE / WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM SELECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1. Rajyasamacharam is the first news paper in Malayalam. Its publication was started in:
(a) 1790 
(b) 1857
(c) 1847 
(d) None of these
ANSWER:- c

2.The person who became Deputy Chief Minister
in Kerala two times:
(a) R.Shankar 
(b) C.H.MuhammadKoya
(c) Aukkadar Kutti Naha 
(d) None of these
ANSWER:- B

3. ‘Hand’ is the election symbol of:
(a) CPM 
(b) BJP
(c) Indian National Congress
(d) CPI
ANSWER:- C

4. The seat of the Kerala High Court:
(a) Kollam 
(b) Thiruvananthapuram
(c) Kozhikode 
(d) Ernakulam
ANSWER:- D

5. Malampuzha Dam is in the river system:
(a) Bharatappuzha 
(b) Periyar
(c) Pamba 
(d) Chaliyar
ANSWER:- A

6. The Dewan of Travancore who introduced
public transport service in Travancore:
(a) P.Rajagopalachari 
(b) Habibullah
(c) P.G.N.Unnithan 
(d) C.P.Ramaswamy Iyer
ANSWER:- D

7. The most famous king of the kingdom of Kochi:
(a) Marthanda Varma 
(b) Pazhassi Raja
(c) Sakthan Thampuran 
(d) Manavedan
ANSWER:- C

8.The birth place of Thacholi Othenan:
(a) Vadakara 
(b) Thalassey
(c) Kannur 
(d) Thirunavaya
ANSWER:- A

9.‘Syanandooram’ is the Sanskrit name for:
(a) Kannur 
(b) Kozhikode
(c) Kochi 
(d) Thiruvananthapuram
ANSWER:- D

10.The Dutch man who shared the first Nobel Prize for Economics with Ragner Frisch of Norway:
(a) Jan Tinbergen 
(b) Gunnar Myrdal
(c) Nicholas Tinbergen 
(d) Adamsmith
ANSWER:- B


11. The number of principal organs of United Nations after the Trusteeship Council suspended
operations in 1994:
(a) 6 
(b) 5
(c) 4 
(d) 7
ANSWER:- B

12. Birth anniversary of Swami Vivekananda is
observed as:
(a) National Youth Day 
(b) Patriotism Day
(c) National Science Day 
(d) None of these
ANSWER:- A

13.“Let them eat cakes”- Who is related to this
statement?
(a) Louis XIV 
(b) Louis XV
(c) Louis XVI 
(d) Mary Antoinette
ANSWER:- D


14. Who founded the Maurya dynasty?

(a) Asoka 
(b) Bindudara
(c) Chandragupta Maurya 
(d) Brihadratha

ANSWER:- C

15.The first Indian to go to space:
(a) Kalpana Chawla 
(b) Ravish Malhotra
(c) Rakesh Sharma 
(d) Sunitha Williams
ANSWER:- C

16.The Portuguese Navigator who led the expedition which completed the first circumnavigation:
(a) Columbus 
(b) Magellan
(c) Cook 
(d) Cabral
ANSWER:- B

17.King of minerals:
(a) Gold 
(b) Sulphuric acid
(c) Iron 
(d) Aluminium

ANSWER:- B

18.Benitto Mussolini was known as:
(a) Il Duce 
(b) Iron Duke
(c) Desert Fox 
(d) Little Corporal
ANSWER:- A

19.Which cave is famous for ‘Trimurti’ statues?
(a) Ajanta 
(b) Elephanta
(c) Ellora 
(d) Amarnath

ANSWER:- B
WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE / WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM SELECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016 -PART 2 WOMEN SUB INSPECTOR OF POLICE / WOMEN POLICE CONSTABLE EXAM SELECTED QUESTIONS AND ANSWERS 2016 -PART 2 Reviewed by PSC BOOK on 22:01 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.