Search This Blog

Wednesday, 23 March 2016

LD TYPIST EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

KERALA PSC LD TYPIST EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1.Main spring and carriage is connected with:

(a) Carriage risk
(b) Draw band
(c) House dogs
(d) Pinion wheel

2. File extension of word document:

(a) .doc
(b) .xls
(c) .word
(d) .bmp
3. The shortcut command of 'save' in word:

(a) Ctrl + V
(b) Ctrl + O
(c) Crtl + D
(d) Crtl + S
4. Master key in Typerwriter:

(a) H
(b) Y
(c) N
(d) B

5. How many dogs are in Typewriter :

(a) 2 dogs
(b) 4 dogs
(c) 1 dog
(d) 3 dogs

6. Word processing package allow users to:

(a) Edit Text
(b) Save Text
(c) Print Text
(d) Do all of the above

7. The stencil sheet is placed in the:

(a) Cotton carrier
(b) Silk Carrier
(c) Linen Carrier
(d) None of the above

8. Which type of files cannot be navigated using Clipart browser of Office 2000?

(a) avi
(b) wav
(c) mp3
(d) bmp

9. DropCap is placed in ______ menu.

(a) Format
(b) table
(c) tools
(d) insert
10. In which year @ selected for its use in e-mail addresses:

(a) 1969
(b) 1972
(c) 1975
(d) 1980



11. The Typewriter with 80 to 100 degree are called:

(a) Foolscap
(b) Bried
(c) Standard
(d) Fullscap

12. Data arranged in sequential order is called:

(a) Data sorting
(b) Filtering
(c) Data arranging
(d) Data Processing

13. Font size not supported by word :

(a) 12
(b) 72.5
(c) 533
(d) 100.89

14. The length of ribbon used in a standard typewriter:

(a) 8 m
(b) 10 m
(c) 6 m
(d) 12 m

15. Buffer spring is found in :

(a) Remington
(b) Halda
(c) Godrej
(d) All of these

16. How many ways you can save a document?

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

17. What is gutter margin?

(a) Margin added to the left margin when printing
(b) Margin added to right margin when printing
(c) Margin added to the binding side of page when printing
(d) Margin added to the outside of the page when printing

18. Portrait and Landscape are ________.

(a) Paper size
(b) Page Layout
(c) Page Orientation
(d) All of above

19. In word, the mailing list is known as:

(a) Date source
(b) Sheet
(c) Source
(d) Data Sheet

20. Which of the following is on odd one?

(a) Pica
(b) Roman
(c) Elite

(d) Delux

ANSWERS:-
1.B 2.A 3.D 4.C 5.A 6.D 7.D 8.C 9. A 10.B 11.D 12.A 13.D 14.C 15. D 16.A 17.C 18.C 19.D 20.C

No comments:

Post a Comment