Search This Blog

Thursday, 28 January 2016

Kerala PSC LD Typist Word Processing Questions and Answers

Kerala PSC LD Typist Word Processing Questions and Answers :: Word Processing Questions and Answers :: LD Typist Questions and Answers

Kerala PSC LD Typist Word Processing Questions and Answers


1. The full form of EMD in tender form is:


a) Earnest Money Deposit 
b) Early Morning Decision
c) Earned Monet Deposit 
d) Early Mail Delivery


2. Which finger is used to type the letter 'c'?


a) Right middle finger` 
b) Left index finger
c) Right index finger 
d) Left middle finger


3. What is the use of Mail spring?

a) To get step by step movement
c) To get sluggish movement
b) To move the carriage towards left
d) To stop the carriage


4. The space bar is fixed:

a) at the top of the keyboard
b) at the bottom of the keyboard
c) at the left side of the keyboard
d) at the right side of the keyboard


5. Which key should be used to get equal column?

a) Shift key 
b) Tab key
c) Shirt lock key 
d) Margin release key


6. The latest model key board is called ........... ..

a) Universal 
b) Ideal
c) New generation 
d) Scientific


7. Which is the odd one?

a) Pica 
c) Roman
b) Elite 
d) Delux


8. The typewriter with 80 to 100 degrees are called:

a) Foolscap 
b) Foolscap
c) Brief 
d) Policy


9. The paper guide is found on the ............ side of the paper table.

a) Left 
b) Centre
c) Right 
d) below


10. The keys which do not make impression on the paper are called:

a) Character keys 
b) Tab keys
c) Shit key 
d) Non character keys




11. Cylinder is also known .JS :

a) Pattern 
b) Chord
c) Draw band 
d) Carriage


12.The capital M stands for

a) 100 
b) 1000
c) 2000 
d) 900


13.Home Keys are .......... .

a) ASDF;LKJ
c) AWER;POI
b) ZXCV.,MN
d) AZXC;LKJ


14........... .. is used to type beyond the right and left marginal stops

a) Tabulator key 
b) Shift Key
c) Marginal Stop key 
d) Marginal Release Key


15.Key Board is arranging alphabetically

a) Yes 
c) Alternately
b) No 
d) None of the above


16.Universal Bar is situated .... -......... the segment.

a) Behind 
b) Above
c) Below 
d) None of the above


17.Draw cord gives tension to the .......... .

a) Space Bar
b) Cylinder
c) Shift Key
d) Carriage


18................. is used to operate Space Bar.

a) Left Thumb 
b) Right Thumb
c) Right little finger 
d) Left little finger


19.There are ................ kinds of shift system

a) four 
b) One
c) Two 
d) Three


20.Receiving Tray is at the ........ side of the Duplicator

a) Top 
b) Back
c) Bottom 

d) Front

Answers:-
1.a 2.a 3.b 4.c 5.b 6.a 7.d 8.b 9.a 10.d 11.a 12.b 13.a 14.d 15.a 16.a 17.d 18.b 19.c 20.v

No comments:

Post a Comment