SEAMAN EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015

KERALA PSC SEAMAN EXAM EXPECTED  QUESTIONS AND ANSWERS 2015


Currant Affairs 2015

1.The longevity of Kochi-Muziris Biennale?
(a) 108 days 
(b) 54 days 
(c) 72 days 
(d) 21 days 

2. Who was chosen as the Goodwill ambassador of second edition of KochiMuziris Biennale? 
(a) Mohanlal 
(b) PT Usha 
(c) Sachin Tendulkar 
(d) Anju Bobby George 

3. The Chief Secretary of Kerala?
(a) Nivetita P.Haran
(b) Jiji Thomson 
(c) Dr.P.Prabhakaran 
(d) Bharat Bhooshan 

4. The Chairman of Kerala Public Service Commission? 
(a) Dr.KS Radhakrishnan 
(b) K.V.Salahuddeen 
(c) Sibi Mathews 
(d) Sony Thengamam 

5. The number of members in Kerala Public Service Commission including chairman?
 (a)18 
(b) 17
 (c) 21
 (d) 15 

6. Who is in charge of the portfolio of Science and Technology in Kerala Cabinet?
 (a) Ramesh Chennithala 
(b) Adoor Prakash
 (c) Abdu Rabb 
(d) Oommen Chandy 

7. Who is the nominated member of Kerala Legislative Assembly? 
(a) Ludi Louis 
(b) Frank Anton
y (c) Mathai Chacko
 (d) None of these 

8. Which constituency is represented by Shashi Tarur in Lok Sabha?
 (a) Attingal 
(b)Thiruvananthapuram 
(c) Palakkad 
(d) Wayanad 

9. The telephone number of Sutharyakeralam: 
(a) 300155 
(b) 100300 
(c) 155300
(d) 100101 

10. The first complete pension state in India? 
(a) Gujarat 
(b) Rajastan 
(c) Tamil Nadu 
(d) Kerala 


11. The first woman saint from Kerala? 
(a) Sister Euprasia
(b) Mother Theresa 
(c) Sister Alphonsa 
(d) None of these 

12. After the amendment of IPC, the minimum age to consider one as adult?
(a) 16 
(b) 18 
(c) 12 
(d) 13

13. The country that leads in the generation of e-waste?
(a) China 
(b) USA
(c) Germany 
(d) Russia 

14. What is the rank of India in terms of e-waste generation in the world? 
(a) Third 
(b) Fifth 
(c) Fourth 
(d) Second 

15. The Asian country that leads in terms of e-waste generation? 
(a) India 
(b) Bengadesh
(c) Japan
(d) China 

16.The first state/UT in India launch E-ration card? 
a) Delhi 
(b) U.P. 
(c) Puthucherry 
(d) Kerala

 17.On which day was Earth Hour observed in 2015? 
(a) March 26
 (b)March 28
 (c)March 31 
(d) March 24 

18. The proposed new capital of Andhra Pradesh?
 (a) Amaravati 
(b) Visakhapatnam
 (c) Kakinada 
(d) Tirupati 

19. Which state has the highest remuneration under MGNRES?
(a) Haryana
 (b) Punjab 
(c) Rajastan
 (d) Kerala 

20. The total number of medals secured by India in Olympics upto 2012? 
(a) 12 
(b) 15
(c) 16
(d) 26

Answers-

1(a) 2(b) 3 (b) 4 (a) 5(c) 6(d) 7(a) 8(b) 9(c) 10(d) 11(c) 12(a) 13(b) 14(b) 15(d) 16(a) 17(b) 18(a) 19(a) 20(d)
SEAMAN EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 SEAMAN EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2015 Reviewed by PSC BOOK on 18:06 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.