Kerala PSc Divisional Accountant Exam Questions And Answers 2016

Kerala PSc Divisional Accountant Exam Questions And Answers 2016

Currant Affairs

1. Who was elected as the new president in Sri Lanka?
 Answer: Maithripala Sirisena

2. Which film won the best picture in the 2014 Academy
Awards?
 Answer: Birdman

3. The Champions in 2015 Hero Hockey League are:
 Answer: Ranchi Rays

4. Who is appointed the Chairman of The National Academy for Music, Dance and Drama?
 Answer: Shekhar Sen

5. The person who created cartoon characters such as “Common Leader”and “Boloji” passed away recentlyName this person who was also a prominent political analyzer.
Rajinder Puri

6. Which malayali girl is short-listed for the one-way trip to Mars?
 Answer: Shraddha Prasad

7. This man known as the Indian Legend in film making has the credit of producing the most films by an individual in the world. Name this personality who died recently.
 Answer: D Ramanaidu

8. Name the British filmmaker who produced the documentary “India’s Daughter” for BBC based on the Nirbhaya Murder case.
 Answer: Leslee Udwin

9. Name the Trophy given to the champions in the National Games.
 Answer: Raja Bhalendra Trophy

10. The airplane that is able to fly day and night entirely on solar power, started its experimental flight around the world recently. Name the airplane.
 Answer: Solar Impulse-2


11. Who is the creator of the cartoon character “The Common Man”?
 Answer: R K Laxman

12. Whose biography is “Smart Trekk”? 
 Answer: Magnus Carlsen

13. Name the woman who found her way into history by giving the Guard of Honor to the chief guest BarackObama on 26th January 2015 Republic day celebrations.
 Answer: Puja Thakur

14. The first Indian who won the Fields Medal, which is considered as the Noble Prize in Mathematics.
 Answer: Manjul Bhargava

15. What is the full form of NITI AAYOG, which came into effect replacing The Planning Commission?
 Answer: National Institute for Transforming India

16. Name the first ever person who became the governor of a state after being discharged as the Supreme Court Chief Justice.
 Answer: Justice P Sathasivam

17. “Wandering in Many Worlds” is the autobiography of Justice-
  Answer: V R Krishna Iyer

18. “Hind Swaraj Or Hindutva?” is the work of which Jnanapith Award winning writer?
 Answer: U.R Ananathmurthy

19. The first malayali who played the world cup cricket is S. Sreesanth. Who is the second?
 Answer: Krishnachandran 

20. The person who got the highest majority in Lok Sabha Elections?
 Answer: Pritam Munde
Kerala PSc Divisional Accountant Exam Questions And Answers 2016 Kerala PSc Divisional Accountant Exam Questions And Answers 2016 Reviewed by PSC BOOK on 17:59 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.