L D CLERK - (KERALA STATE BEVERAGES (M & M) CORPORATION LTD) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

L D CLERK - (KERALA STATE BEVERAGES (M & M) CORPORATION LTD) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

Current Affairs

1.Book titled "Dreaming Big: My Journey to Connect India" released recently is the autobiography of?

 a) Ravishankar Prasad
 b) E Sreedharan
 c) Narendra Modi 
 d) Sam Pitroda 

Answer:-CSam Pitroda.

2.First World Indigenous Games started on 23 October 2015 in which country?

 a) China
 b) Russia
 c) Argentina
 d) Brazil

Answer:-CBrazil.

3.Who among the following was elected unopposed as the new BCCI President recently?

 a) Digvijay Singh
 b) Sundar Raman
 c) Shashank Manohar
 d) Sourav Ganguly

Answer:-CShashank Manohar.

4.Tomas Lindahl, Paul Modrich and Aziz Sancar have won the prestigious Nobel Prize 2015 in:

 a) Physics
 b) Chemistry
 c) Physiology
 d) Economics

Answer:-Chemistry.

5.The 2015 Nobel Peace Prize went to the National Dialogue Quartet for its decisive contribution to the building of a pluralistic democracy in:

 a) Sweden
 b) Belarus
 c) Cuba
 d) Tunisia

Answer:-Tunisia

6.India's first retail facility at AIIMS to provide drugs for cancer and cardiovascular diseases at highly discounted rates is named:

 a) SANJIVANI
 b) AMRIT
 c) AAROGYA
 d) JEEVAN JYOTHI

Answer:-AMRIT.

7.Indian Navy commissioned Mareech system recently. This is an indigenous :

 a) Torpedo defence system
 b) Anti-aircraft system
 c) Underwater missile launch platform
 d) Submarine-launch missile

Answer:-Torpedo defence system.

8.Abraham M Keita won the 2015 International Children’s Peace Prize is from :

 a) Liberia
 b) Ghana
 c) Nigeria
 d) Cameroon

Answer:-Liberia

9.What is ‘Meghraj’?

 a) The UAV brigade of the IAF 
 b) A special spy aircraft of Indian Navy
 c) The cloud system of NIC
 d) Weather forecasting satellite

Answer:-The cloud system of NIC.

10.Which is the first Indian state to present a 'paperless' budget?

 a) Himachal Pradesh
 b) Delhi
 c) Kerala
 d) Telangana

Answer:-Himachal Pradesh

L D CLERK - (KERALA STATE BEVERAGES (M & M) CORPORATION LTD) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 L D CLERK - (KERALA STATE BEVERAGES (M & M) CORPORATION LTD) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016 Reviewed by PSC BOOK on 02:34 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.