Kerala PSC Sports Related Questions And Answers

Kerala PSC Sports Related Questions And Answers  || PSC Repeated Question And Answers Download


1.'Butterfly Stroke' related to which game:

 a) Water polo
 b) Swimming
 c) Hockey
 d) Wrestling
Answer:-Swimming.

2.Mahatma Gandhi-Nelson Mandela series Played between India and South Africa related to :

 a) Cricket
 b) Football
 c) Hockey
 d) Ice Hockey

 Answer:-Cricket.


3.Dipa Karmakar is related to which sport :

 a) Long Jump
 b) Shooting
 c) Gymnastics
 d) Hockey
 Answer:-Gymnastics.


4.Who won the 2015 Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

 a) Leander Paes
 b) Sania Mirza
 c) Mary Kom
 d) Saina Nehwal
Answer:-Sania Mirza.

5.2015 World Badminton Championship Winner in Men's Singles is :

 a) Chen Long
 b) Lee Chong Wei
 c) P.Kashyap
 d) Zhang Nan
Answer:-Chen Long.

6.Jaspal Rana is the name associated with which of the following games?

 a) Archery
 b) Shooting
 c) Boxing
 d) Weight lifting
Answer:-Shooting.


7.‘Agha Khan Cup’ is related with which of the following sport event ?

 a) Cricket
 b) Football
 c) Table Tennis
 d) Hockey
 Answer:-Hockey

8.The award given for outstanding performance in sports is

 a) Bharat Ratna
 b) Arjuna Award
 c) Padma Shri Award
 d) Dronacharya Award
 Answer;-Arjuna Award

9.The term handicap is related to :

 a) Hockey
 b) Football
 c) Polo
 d) Cricket
 Answer:-Polo

10.Durant Cup is associated with:

 a) Volleyball
 b) Football
 c) Hockey
 d) Cricket
Answer:-Football 
Kerala PSC Sports Related Questions And Answers Kerala PSC Sports Related Questions And Answers Reviewed by PSC BOOK on 18:57 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.